2023 YKS Sınavı Bitti mi? Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı mı? İşte Ayrıntılar

2023 YKS Sınavı Bitti mi? Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı mı? İşte Ayrıntılar

2023 YKS sınavının bugün 2'nci oturumu tamamlandı. YDT ise 15.45'te başlayıp 17.45'te sona erecek. ÖSYM Cevap anahtarını ne zaman yayınlayacak? İşte haberin detayları...

İki gün süren üniversiteye hazırlık sınavının bugün son iki oturumu yapıldı. 17 Haziran cumartesi günü yapılan TYT sınavının arkasından bugün 18 Haziran pazar günü yapılan AYT ve YDT ile sınav maratonu noktalanıyor. Adaylar sabah 10.15'te ilk oturum olan AYT sınavına girdi. Toplam 160 soru cevaplayan adayların sınavı saat 13.15'te tamamlandı. Sabah sınava yetişemeyen adaylar ise sınav binasına alınmadı. 

ykk-001.jpg

CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

YKS sınavı için gerçekleşen 3 oturumda bugünle birlikte tamamlanıyor. Adayların ter döktüğü AYT sınavından sonra 15.45'te YDT sınavı gerçekleşecek. Yabancı Dil Sınavına giren adaylar 80 soru cevaplayacak. 120 dakika sürecek sınavdan sonra YKS maratonu tamamlanmış olacak.

ÖSYM, YKS soru kitapçığı ve cevap anahtarını ne zaman yayınlayacak sorusu ise sınava giren adayların gündeminde. Cevap anahtarının sınavdan sonra yayınlanması bekleniyor. Fakat ÖSYM'den herhangi bir açıklama yapılmadı. Sınava giren adaylar ise cevap anahtarına ÖSYM.gov.tr adresinde yayınlandığı zaman ulaşabilecek. 

yks.jpg

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yaklaşık 3,5 milyon adayın girdiği YKS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu. Birçok adayın merak ettiği sınav sonuç tarihi ÖSYM tarafından 2023 takvimiyle paylaşıldı. Açıklanan tarihe göre Yüksek Öğretim Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacağı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler