2023 Kaymakamlık Sınav Başvuruları Başladı!

2023 Kaymakamlık Sınav Başvuruları Başladı!

2023 Kaymakamlık sınav başvuruları başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan sınav başvuru tarihleri ile birlikte merak edilenler ÖSYM'nin web sayfasından öğrenilebilecek. İşte detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nın duyurusuna göre, 2023 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık), 3 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek.İşte sınava dair merak edilenler...

KAYMAKAMLIK SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruya göre, Kaymakamlık Sınavı başvuru ücreti 450 TL olarak belirlendi. Adaylar, başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ TARİHLERDE ÖDENECEK?

Kaymakam adayları, sınav başvurularını 20-30 Ekim 2023 tarihleri arasında ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranı üzerinden yapabilecekler. Bu süreçte adaylar, başvuru şartlarını ve gerekliliklerini dikkate alarak başvurularını tamamlayabilecekler.

KAYMAKAMLIK SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLEBİLECEK?

Kaymakamlık sınavıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) internet sitesinden ulaşılabilecek. Adaylar, başvurularını bugünden itibaren ÖSYM'nin resmi internet sitesi "https://ais.osym.gov.tr" veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler