Tesla Hissesi, Beklenti Altında Açıklanan Bilanço Ardından Düştü

Tesla Hissesi, Beklenti Altında Açıklanan Bilanço Ardından Düştü

Şirketler, geçtiğimiz yılın son çeyrek bilançolarını yavaş yavaş açıklıyor. Bazı şirketlerdeki bilançolar beklentilerin altında kaldı. Bunlardan biri de Tesla oldu. İşte bilanço ve hissesindeki düşüş...

Tesla hissesi (TSLA), şirketin Çarşamba günü geç saatlerde dördüncü çeyrek kazançlarını bildirmesinin ardından Perşembe günü %12 düştü ve tahminleri kaçırdı ve tüm yıl üretim görünümü yayınladı.

Dördüncü çeyrek için Tesla, beklenen 25.87 milyar dolara karşı 25.17 milyar dolarlık üst düzey gelir bildirdi. Gelir bir yıl öncesine göre yaklaşık %3 arttı. Tesla, 0,73 dolara karşı 0,71 dolarlık düzeltilmiş EPS bildirdi. Düzeltilmiş net gelir, Street tarafından beklenen 2,61 milyar dolara karşı toplam 2,48 milyar dolar oldu.

TESLA HİSSESİ BU YIL %26'DAN FAZLA DEĞER KAYBETTİ

Analistlerle yaptığı bir telefon görüşmesinde, CEO Elon Musk şirketin yeni nesil aracının 2025'in ikinci yarısında geleceğini doğruladı. Tesla, kazanç açıklamasında ve daha sonra kazanç çağrısında, yeni nesil üretim platformundaki ilerlemeden de bahsetti.

Tesla'nın düşüşü, 2022'nin sonlarında maliyet düşürme çabalarına başlamasından bu yana marjlar üzerindeki aşağı yönlü baskıdan kaynaklanmaktadır. Tesla, 4. çeyrek brüt kar marjını %17,6'ya karşı tahmini %18,1'lik bir yıl öncesine göre büyük bir düşüş ve 3. çeyrekte elde edilen %17,9'dan sıralı bir düşüş bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler