Terör Saldırısının Ardından Rusya’da Ulusal Yas İlan Edildi

Terör Saldırısının Ardından Rusya’da Ulusal Yas İlan Edildi

Dün, Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşen terör saldırısında kayıplar artıyor. DEAŞ’ın üstlendiği saldırıda en az 150 kişi hayatını kaybetti. 100’ün üzerinde yaralının ise tedavisi sürüyor. Ülkede ulusal yas ilan edildi…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı barbarca bir terör eylemi olarak nitelendiren ve failleri cezalandırmaya söz veren bir halka hitap etti. Ayrıca Ukrayna'yı şüphelilerin kaçmasına yardımcı olmak için bir "pencere" hazırlamakla suçladı. Kiev, saldırıda herhangi bir rolü şiddetle reddetti.

ÜLKEDE ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

22 Mart Cuma günü akşam saatlerinde gerçekleşen saldırıyla ilgili Putin’den çok sert açıklamalar geldi. Öte yandan ülkede ulusal yas ilan edilmesine karar verildi. Ulusa seslenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, emri verenlerin cezalandırılacağını aktardı.

russia-terror-attack-moscow-concert-hall-reuters-2024-03-f6c5a98779839dfb2aa0849a0859ac36-jpg.webp

Ülkenin Federal Güvenlik Servisi (FSB) başkanı Başkan Vladimir Putin'e verdiği demeçte, Rusya'nın dün gece Moskova banliyösündeki kalabalık bir konser mekanında saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen 4 silahlı kişinin de dahil olmak üzere 11 kişiyi tutukladığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, “Sevdiklerini kaybeden herkese derin, içten başsağlığı diliyorum. Tüm ülke, tüm milletimiz sizinle birlikte yas tutuyor” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler