Japonya’daki Depremde Son Durum: Hasar ve Can Kaybı Sayıları Açıklandı

Japonya’daki Depremde Son Durum: Hasar ve Can Kaybı Sayıları Açıklandı

Asya ülkesi, 2024 yılına büyük bir depremle uyandı. Dün gerçekleşen 2 büyük depremin ardından Japonya’da bilançolar belli oldu. Teknoloji ve sağlamlığı ile öne çıkan Japon evlerinin bir kısmı yıkıldı. İşte ülkeden son detaylar…

1 Ocak Pazartesi günü Japonya'nın merkezinde güçlü bir deprem meydana geldi. En az 20 kişi hayatını kaybetti. Onlarca bina yıkıldı ya da hasar gördü. On binlerce eve elektrik hizmeti sağlanamadı. Bazı kıyı bölgelerindeki sakinleri daha yüksek bir yere gitmeleri konusunda yetkililer uyardı.

7,6'lık bir büyüklükteki deprem, Japonya'nın batı kıyısı ve komşu Güney Kore boyunca yaklaşık 1 metrelik dalgaları tetikledi. Tsunami riski yerel halkın paniklemesine yol açtı.

ekran-resmi-2024-01-02-10-59-02.png

ÖLÜ SAYISI 30'A YÜKSELDİ

Japonya hükümet sözcüsü Yoshimasa Hayashi gazetecilere konuya ilişkin açıklama yaptı. Hayashi, evlerin yıkıldığını, yangınların çıktığını ve kurtarma operasyonlarına yardım etmek için ordu personelinin gönderildiğini söyledi.

Diğer yandan son açıklanan rakamlara göre, 30 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca yerel ajanslarda gelen haberlere göre, gün içinde 5 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Tsunami konusunda da uyarıların kaldırıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler