Japonya’da Ocak Depreminin Artçıları Sürüyor: 5.9 ve 4.8 Büyüklüğünde Sarsıntı

Japonya’da Ocak Depreminin Artçıları Sürüyor: 5.9 ve 4.8 Büyüklüğünde Sarsıntı

2024 yılının hemen başında Japonya büyük bir deprem ile sarsılmıştı. Depremin etkileri günümüzde de devam ediyor. Haziran ayının ilk günlerinde Asya ülkesi şiddetli sarsıntılar yaşadı.

Pazartesi günü erken saatlerde depremler Japonya'nın kuzey-orta bölgesi Ishikawa'yı tekrar vurdu. 1 Ocak'ta güçlü bir depremin bıraktığı yıkımdan henüz kurtulamadı. Ancak son sarsıntı büyük bir hasara neden olmadı.

Japonya Meteoroloji Ajansı, Noto Yarımadası'nın kuzey tepesindeki 5,9 büyüklüğünde ve dakikalar sonra bir 4.8 sarsıntıyla vurdu. Ardından sonraki iki saat içinde birkaç küçük depremin takip ettiği aktarıldı. Yetkililer, tsunami olmadığını söyledi ve ayrıca uyarı da yapılmadı.

ekran-resmi-2024-06-03-09-04-57.png

ARTÇI SARSINTIDA BİRKAÇ EV YIKILDI

Ishikawa vilayetine göre, 1 Ocak'taki depremde hasar gören beş ev çöktü. Ancak büyük bir hasar veya yaşamı tehdit eden yaralanma bildirilmedi. Valilik yetkilileri, merkez üssünün yaklaşık 100 kilometre (60 mil) güneybatısındaki Tsubata kasabasında bir deprem alarmının, 60'lı yaşlarında yatağından düşen bir sakini şaşırttığını, ancak yaralanmanın yaşamı tehdit edici olmadığını söyledi.

JMA sismolojisi ve tsunami yetkilisi Satoshi Harada, Pazartesi günkü depremlerin 1 Ocak'ta 7.6 büyüklüğündeki depremin artçı şoku olduğunu söyledi. Sismik aktivite o zamandan beri biraz azaldı. Ancak Harada insanları özellikle daha önce hasar gören binaların yakınında dikkatli olmaya çağırdı.

ekran-resmi-2024-06-03-09-04-27.png

1 OCAK DEPREMİNDE YÜZLERCE HAYAT GERİDE KALDI

FDMA'ya göre, 1 Ocak'taki deprem, daha sonra stres, hastalıklar ve depremle bağlantılı diğer nedenlerde dahil olmak üzere 260 kişiyi hayatını kaybetti. Depremden bu yana üç kişi hala kayıp. Hasarlar hala devam ediyor ve 3.300'den fazla sakin riskli bölgelerden tahliye edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler