Dünyanın En İyi 100 Şehri Açıklandı: Türkiye’den Listeye Giren Kent Var Mı?

Dünyanın En İyi 100 Şehri Açıklandı: Türkiye’den Listeye Giren Kent Var Mı?

Turistlerin merakla beklediği dünyanın en iyi 100 şehri belli oldu. Gezi rehberinde önemli yer edinen bilgi yakın zamanda paylaşıldı. İşte 2023 yılına dair şehir listesi...

Dünyada ziyaret edilecek en iyi şehirler hangileridir? Euromonitor International, 2023'ün En İyi 100 Şehir Destinasyonu Endeksini açıkladı. Bu kapsamlı veri, dünyanın dört bir yanındaki en dinamik ve etkili şehirlere bir rehber görevi görür. Şu anda seyahat etmek için turistlere en iyi yerlere bir bakış sağlıyor.

Euromonitor, altı ana kategoride 55 farklı ölçüm kullandı. Bunlar arasında ekonomik ve iş performansı, turizm performansı ve altyapısı, politika ve çekicilik, sağlık ve güvenlik ve sürdürülebilirlik yer alıyor.

AVRUPA’DAKİ ŞEHİRLER DİKKAT ÇEKİYOR

Avrupa, ilk 10'da yedi şehir ve ilk 100'de toplam 63 ile öne çıkıyor. Endekste baskın güç olarak ortaya dikkat çekiyor. Bu Avrupa hakimiyeti, tarihi zenginlik, kültürel çeşitlilik ve teknolojik ilerlemenin karışımını sergiliyor.

İlk 10'daki diğer Avrupa şehirleri Madrid (3 numarada 3, ardından Amsterdam (5), Berlin (6), Roma (7), Barselona (9) ve Londra (10) şeklinde sıralandı.

LİSTEYE TÜRKİYE’DEN 3 ŞEHİR GİRDİ

Londra merkezli araştırma şirketine göre, listeye Türkiye’den 3 şehir girdi. Dünyanın en iyi 100 şehrine Türkiye’nin önemli kentleri dahil oldu. Listeye sırasıyla; İstanbul (23), Antalya (57) ve Muğla (93) dahil oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler