Çin'de Hisse Senetlerindeki Çöküşe Karşı Güçlü Müdahale Bekleniyor

Çin'de Hisse Senetlerindeki Çöküşe Karşı Güçlü Müdahale Bekleniyor

Çin'de hisse senetlerindeki dalgalanma, düzenleyici kurumların hareketliliği ile bekleniyor. CSI 300 endeksi güçlü yükseliş gösterirken, ekonomideki değer kaybı endişe yaratıyor. Tatil dönemi öncesi politika yapıcılar istikrar sağlama çabasında.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in, düzenleyici kurumların yöneticileri tarafından bilgilendirileceği haberleri, hisse senetlerindeki satış dalgasına karşı hükümetten daha fazla adım bekleyişini artırdı. İşte detaylar...

ÇİN'DE ENDEKS SON DÖNEMİN EN GÜÇLÜ YÜKSELİŞİNİ YAŞADI

Bloomberg'in kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, düzenleyicilerin piyasa koşulları ve politika girişimleri hakkında üst düzey liderleri bilgilendirmeyi planlamasıyla CSI 300 endeksi son dönemin en güçlü yükselişini yaşadı.

ÇİN BORSASINDAKİ KAYIP 7 TRİLYON DOLAR

Hong Kong ve Çin hisse senetleri üzerindeki satış dalgası sonucu yaşanan yaklaşık 7 trilyon dolarlık değer kaybı, ekonomik istikrarı sağlamaya yönelik çabaların başarısızlığına işaret ediyor.

ÇİN, TATİL DÖNEMİNDEN ÖNCE BORSA İSTİKRARINI SAĞLAMAK İSTİYOR

Çin'in Ay Yeni Yılı tatiline hazırlanırken, politika yapıcılar Tüketici Güveni'nin korunması ve borsadaki istikrarın sağlanması konusunda hassasiyet gösteriyor.

ÇİN HÜKÜMETİ EN SON HANGİ ÖNLEMLERİ ALMIŞTI?

Çin, hisse senedi piyasasındaki düşüş trendini durdurmak için stratejik yatırımcıların kısıtlı hisselerini borç vermesini yasaklama kararı almıştı. Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu, bu tedbirin yatırımcı odaklı bir düzenleme anlayışı benimsemeyi ve kısıtlı hisselerin denetimini güçlendirmeyi amaçladığını belirtmişti. Bu karar, Çin'deki hisse senedi piyasasında geçen yıl başlayan düşüşü sürdüren süregelen karamsarlık nedeniyle alındı. Çin Merkez Bankası daha önce zorunlu karşılık oranlarında indirime gitmiş olsa da, borsalarda toparlanma zor oldu ve Şanghay ile Şıncın borsaları düşüşle haftayı kapatmıştı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler