Avrupa, Çiftçilerin Eylemleriyle Kaynıyor: Almanya’dan Sonra Sıra Fransa’da…

Avrupa, Çiftçilerin Eylemleriyle Kaynıyor: Almanya’dan Sonra Sıra Fransa’da…

Fransa’da alarm bu kez çiftçiler için çalıyor. Almanya’dan sonra bir krizde Fransa’da yaşanıyor. Protesto eden çiftçiler, Ukrayna'daki savaşın etkisiyle endüstrilerinin geleceği konusunda hükümete baskı yapıyor.

Fransa’nın yeni Başbakanı Gabriel Attal’ın ilk görevinde zorlu engellerle karşılaştı. Genç başbakan çiftçilerle bir araya gelse de kuşatmada vazgeçiremedi. Attal hükümetinin, geçen hafta açıklanan tarım yanlısı önlemlerin gıda üretiminin daha kazançlı, daha kolay ve daha adil olması gerektiği taleplerinin gerisinde kaldı.

Ççiftçi sendikalarıyla yapılan görüşmelerin ardından Salı günü yeni önlemler açıklaması bekleniyordu. Fransa başkentine giden otoyolları engellemek için yüzlerce traktör ve saman balyası yığınları kullanarak Pazartesi günü Paris'i barikatlarla kuşattı.

ekran-resmi-2024-01-30-15-23-52.png

ÇİFTÇİLERİN PARİS KUŞATMASI İKİNCİ GÜNÜNDE

Salı günü Paris'i barikatlarla çevrelemeye devam eden çiftçiler görüldü. Fransa'nın başkentine giden otoyolları engellemek için traktör ve saman balyası kullanarak hükümete Ukrayna savaşının yankılarıyla sarsılan endüstrilerinin geleceği konusunda baskı yapmak için baskı yaptı.

HÜKÜMET GERİ ADIM ATACAK MI?

Çiftçiler, daha fazla taviz kazanmak için Pazartesi günü Paris'in "kuşatması" olarak nitelendirdikleri traktör, römork ve hatta biçerdöver konvoyları konuşlandılar.

ekran-resmi-2024-01-30-15-26-46.png

52 yaşındaki bir çiftçi olan Christophe Rossignol, "Fransız tarımını savunmaya geldik" dedi. Paris'in doğusundaki barikattaki traktörler park edilmişti. böylece havadan görüldüğünde bir buğday yığını gibi görünen bir şey oluşturdular.

Paris çevresindeki barikatlarda kamp kuran protestocu çiftçilerle, Fransa hükümeti Salı günü gıda yetiştirmenin çok zorlaştığı ve yeterince kazançlı olmadığı şikayetlerine daha fazla taviz vererek öfkelerini yatıştırmayı umuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler