Amerika’da Felaket Büyüyor: Hortum ve Kötü Hava Koşulları Can Aldı

Amerika’da Felaket Büyüyor: Hortum ve Kötü Hava Koşulları Can Aldı

Amerika Birleşik Devletleri’ni hortum vurdu. Devasa büyüklükteki hortumun meydana geldiği eyaletlerde maddi ve manevi büyük kayıplar yaşandı. Bölgede acil durum ilan edildi. İşte haberin detayları…

Çarşamba günü ABD'nin orta kesiminde yer alan eyaletlerde güçlü kasırgaların biri yaşandı. Kasırga özellikle de Greenfield kasabasında bir yıkıma yol açtı. Hortum ile beraber etkisini daha da gösteren hava olayları maddi ve manevi zarara yol açtı.

Güçlü kasırgaların sürmesiyle beraber beş kişi öldü ve en az 35 kişi yaralandı. Yetkililer hasar tespit ve daha fazla can kaybı olup olmadığına dair araştırmalarını yürütüyor.

ekran-resmi-2024-05-23-10-22-58.png

AMERİKA’DA GÜÇLÜ KASIRGA

Eyalet polisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, güçlü bir kasırganın Greenfield, Iowa'yı harap ettiğini duyurdu. Yetkililer ilk belirlemelere göre, beş kişinin öldüğünü ve en az 35 kişinin yaralandığını açıkladı.

Iowa'nın Adair County'deki yetkililer, duyuruyu twister'ın küçük Greenfield kasabasını vurmasından yaklaşık 24 saat sonra yaptı. Yetkililer, şiddetli hava olayında ölenlerin isimlerinin ve yaşlarının şu anda açıklanmadığını söyledi.

ekran-resmi-2024-05-23-10-23-28.png

ULUSAL BİRİM DURUMU DEĞERLENDİRİYOR

Greenfield'ı vuran kasırga, Ulusal Hava Durumu Servisi tarafından Gelişmiş Fujita Ölçeği'nde bir EF-3 olarak önceden doğrulandı. Maksimum rüzgar hızları 215 km/saat'e ulaştı.

AccuWeather baş meteoroloji uzmanı Jon Porter, kasırga ve hortumun 64 km'den fazla bir süredir yerde olduğunu aktardı. Ayrıca hava tahmincilerinin uzun zamandır korktuğu en kötü durum senaryosunun hayata geçtiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler