ABD’li Milyarderler Kendi Şehirlerini Kuracak!

ABD’li Milyarderler Kendi Şehirlerini Kuracak!

Silikon Vadisi'nin en zenginlerinden bazıları yeni şehir için düğmeye basıyor. Zenginler tarafından desteklenen yeni bir Kaliforniya şehri hakkında daha fazla ayrıntı verdi. İşte şehir ile ilgili detaylar...

Solano County genelinde binlerce dönüm arazi satın almak için en az yarım yıl harcayan Flannery Associates'in bir yan kuruluşu olan California Forever, web sitesinde ABD'deki "en yürünebilir ve sürdürülebilir" şehirlerden birini öngördüğünü söyledi.

California Forever'a göre "topluluğun" büyüklüğü, 160.000 ev ve 400.000 sakine kadar "geliştirme kapasitesi" ile yaklaşık 18.600 dönüm olacak. Şirket, arazinin yine Solano County'de bulunan Vallejo, Fairfield ve Vacaville'inkine daha küçük veya benzer olduğunu belirtiyor.

BÖLGE ABD’Lİ MİLYARDERLER TARAFINDAN FİNANSE EDİLİYOR

Şirket tarafından vurgulanan diğer planlar arasında en az 15.000 iş getirme hedefi var. Solano County sakinlerinin yeni şehirdeki evlere ödemeleri yatırmalarına yardımcı olmak için 400 milyon dolar ayırması gerekiyor.

Flannery Associates, San Francisco'nun kuzeyinde ve ilçe genelinde araziyi kapmak için yaklaşık 800 milyon dolar harcadı. Ağustos ayında, bir New York Times raporu, grubun diğerleri arasında Marc Andreessen, Laurene Powell Jobs ve LinkedIn kurucu ortağı Reid Hoffman dahil olmak üzere Silikon Vadisi seçkinleri tarafından finanse edildiğini ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler