Vali Yazıcı Kaş'ı Ziyaret Etti

Vali Yazıcı Kaş'ı Ziyaret Etti

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Kaş ilçesini ziyaret etti, incelemelerde bulundu, etkinliklere katıldı.

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Kaş ilçesini ziyaret etti, incelemelerde bulundu, etkinliklere katıldı.

Vali Ersin Yazıcı, ilçeyi ziyaretinde, Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda "Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi" kapsamında gerçekleştirilen kitap okuma ve söyleşi etkinliğinde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Vali Yazıcı, 80 kişilik öğrenci grubuyla kitap okudu, kitap okumak ve iyi insan olma konuları üzerine sohbet etti, öğrencilerin geleceğe dair hedeflerini dinledi. Öğrencilerle sohbetinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun genel durumu ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı, AHENK Projesinin önemini anlattı.

Okul ziyaretinde Vali Yazıcı'ya Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti. Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Bulvarı'ndaki esnafları ziyaret eden Vali Yazıcı, Kaş Belediyesi Toplantı Salonunda Kaymakam Murat Öztürk ve Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın da katılımıyla düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Vali Yazıcı, Türk devletinin, Türk milletinin büyüklüğünün emarelerinden birinin, tarih boyunca bir devlet olarak, fakru zaruret içerisinde olan insanlara sahip çıkmak olduğunu kaydetti. Vali Yazıcı, "Fakru zaruret içerisinde olup, devletin şefkatine, merhametine, yardımına ihtiyacı olan kişileri bize bildirmezseniz, bunun vebali sizin olur; muhtaç kişilere yardımcı olmak, hem insanlık görevi hem de muhtarlık göreviniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Valiler toplantısında ısrarla bize söylediği bu. Başta Kaymakamımız olmak üzere, bunu devletin ilgili birimlerine bildirmeniz asli vazifeniz. Bu işi önemsiyoruz" dedi.

Vali Yazıcı, konuşmasının ardından muhtarların taleplerini dinledi.

Yapım çalışmaları süren Kaş Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, Patara Antik Kenti'ni ziyaret ederek, devam eden deniz feneri restorasyon çalışmalarıyla ilgili Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık'tan bilgi aldı. Vali Yazıcı'ya, ziyareti sırasında Kaymakam Öztürk ve Belediye Başkanı Ulutaş eşlik etti.

Patara Kazı Başkanı Işık, Roma İmparatorluğu'nun prestij yapılarından biri olan deniz fenerinin 6 bölümden oluştuğunu, 4'ünün tamamlandığını belirterek, "Kısa sürede, öngörülebilir bir süre içinde tamamlanması planlanıyor. İnşaatı da devam ediyor. Şu anda 16 metredeyiz, 10 metremiz daha kaldı. Bölgede Osmanlı'nın ilk Telsiz Telgraf İstasyonu'nda da çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Vali Yazıcı Kaş'ı Ziyaret Etti

Vali Yazıcı Kaş'ı Ziyaret Etti

Vali Yazıcı Kaş'ı Ziyaret Etti

Vali Yazıcı Kaş'ı Ziyaret Etti

Vali Yazıcı Kaş'ı Ziyaret Etti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler