Tropik Meyveler İçin Üretim Merkezi

Tropik Meyveler İçin Üretim Merkezi

ANTALYA'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde katma değeri yüksek tropik meyvelerin üretimini artırmak ve bölgede olmayan türlerin üretimini başlatma amaçlıyla tesis yapılıyor.

ANTALYA'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde katma değeri yüksek tropik meyvelerin üretimini artırmak ve bölgede olmayan türlerin üretimini başlatma amacıyla yapılan tesisin inşaatı hızla devam ediyor.

Sera inşaatının devam ettiği alanı Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Meclis Başkanı Fahri Özen, başkan yardımcıları Bayram Karagül ve Kerim Soytürk, Genel Sekreter Mesut Bakar, Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Kürşat Çelik, öğretim görevlileri Lokman Altınkaya, Recep Balkıç ve genel sekreter Süleyman Örgel inceledi. İncelemede seradaki çalışmalar değerlendirildi. Tropik Meyve Üretim ve Yaygınlaştırma Merkezi'nin Antalya'ya ve ülke tarımına değer katacağını belirten KUTSO Başkanı Günay, "Batı Antalya bölgesinde çiftçinin daha çok kazanması ve ihracat gelirlerimizin artması için ürün desenimize tropik meyvelerin girmesi çok önem arz ediyor. Bölgemize kazandıracağımız tesisle ihracat değeri yüksek birçok tropik meyvenin fidanlarını üretip çiftçilerimizle buluşturacağız" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. H. Kürşat Çelik ise şunları söyledi:

"Akdeniz Üniversitesi olarak Türkiye'de tropik meyve üretimi konusunda en tecrübeli kurum olduğumuzu söyleyebilirim. Merkezde yapacağımız çalışmalarla katma değeri yüksek tropik meyve türleri pitaya, passiflora, guava, papaya, plantain, longan, litchi, mango, karambola, çerimoya, black sapote, mamey sapote ve sapodilla gibi türleri çiftçilerimiz ile el ele vererek bu bölgede yetiştireceğiz. Bu proje ayrıca üniversite-çiftçi iş birliğinin de güzel örneği olacak."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler