Mart Ayında 12 Temsil

Mart Ayında 12 Temsil

MART ayında zengin bir program ile sezona devam eden Antalya Devlet Opera ve Balesi, opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 12 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.

MART ayında zengin bir program ile sezona devam eden Antalya Devlet Opera ve Balesi, opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 12 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Ocak ayında prömiyeri gerçekleştirilen ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli eserlerinden "Kanlı Nigar" müzikalini Cem İdiz'in besteleri ile 1 Mart Salı ve 19 Mart Cumartesi saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde tekrar sahneleyecek. Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan ve metinleri Özlem Belkıs'a ait olan eser, Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı.

'SEVİL BERBERİ" SON KEZ SAHNEDE

Antalya Devlet Opera ve Balesi, büyüleyici ezgileri, ince ve eğlendirici müziği ile İtalyan komik operasının şaheserlerinden biri olan Rossini'nin "Sevil Berberi" operasını bu sezon son kez 3 Mart Perşembe ve 22 Mart Salı saat 20.00'de sahneleyecek. Haldun Özörten tarafından sahneye koyulan eserde Antalya DOB orkestrasını Zdravko Georgiev Lazarov, Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırılıyor.

SEZONUN İLK BALE PRÖMİYERİ "KAMELYALI KADIN'

Antalya Devlet Opera ve Balesi 12 Mart Cumartesi saat 20.00'de "Kamelyalı Kadın" balesinin prömiyerini gerçekleştirecek. Fransız yazar Alexandre Dumas (Oğul) tarafından 1848 yılında, henüz 24 yaşında yazdığı aynı adı taşıyan ilk romanından baleye uyarlanan "Kamelyalı Kadın', Dumas'nın gerçek hayattaki sevgilisi Marie Duplessis'ten esinlendiği verem hastası Marguerite Gautier ile prestijli bir ailenin avukat oğlu Armand Duval'ın tutkulu ve dramatik aşkını anlatıyor. Koreografisi Volkan Ersoy ve Armağan Davran'a ait balenin müzikleri, Giuseppe Verdi'nin bilinen eserlerinin yanı sıra Türkiye'de daha önce hiç icra edilmemiş eserlerinden de seçilerek Tolga Taviş tarafından düzenlenirken, ünlü balet Tan Sağtürk de eserde Alexandre Dumas (Oğul) rolüne hayat verecek. Eser 15 Mart Salı ve 26 Mart Cumartesi saat 20.00'de sahnelenecek.

ŞUBAT AYINDAKİ KONSERLER

Antalya Devlet Opera ve Balesi 5 Mart Cumartesi saat 20.00'de "Operetlerden Seçkiler', 8 Mart Salı saat 20.00'de "Dünya Kadınlar Günü Konseri', 10 Mart Perşembe saat 15.00'te Antalya Müzesi'nde "Müze Konseri', 17 Mart Perşembe saat 20.00'de "Azerbaycan ve Türkiye Ezgileri" ve 24 Mart Perşembe saat 20.00'de "Çello Yıldızları" konserleri ile Antalyalı sanatseverlerle sahnesinde buluşmaya hazırlanıyor.

Biletler Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler