Tarihi Bina Kültür Sanat Atölyesi Oldu
BURDUR'da tarihi Şehir Kulübü binası Kültür ve Sanat Atölyesi oldu. Görsel sanatlar öğretmeni Hülya Altuğ, "Burası çok farklı, buranın bir aurası,...
BURDUR'da tarihi Şehir Kulübü binası Kültür ve Sanat Atölyesi oldu. Görsel sanatlar öğretmeni Hülya Altuğ, "Burası çok farklı, buranın bir aurası, bir ışığı var. Bize çok iyi hissettiriyor" dedi.
Burdur'da belediye bünyesinde yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren Kültür ve Sanat Atölyesi çalışmalarını geçmişi 100 yıldan fazlaya dayanan tarihi Şehir Kulübü binasına sürdürüyor. Tarihi bir binada sanat üretmiş olmanın çok farklı bir duygu olduğunu belirten ve 20 yıldır Kültür ve Sanat Atölyesi'nde gönüllü eğitim veren görsel sanatlar öğretmeni Hülya Altuğ, "Burası çok farklı, buranın bir aurası, bir ışığı var. Bize çok iyi hissettiriyor. Tarihi çerçevesi içerisinde geçmişe dönük işlerin yapılmış olması da bu anlamda bu şehre sorumluluğumuz olduğunu hissettiriyor. Biz Şehir Kulübüne haziran ayında geldik ama belediye bünyesinde Kültür ve Sanat Atölyesi çalışmaları 2000 yılında başladı" dedi.
Burdur Şehir Kulübü'nün kendi kimliği ve tarihi çatısı içerisinde sanatla buluştuğunu aktaran Altuğ, "Bu bizler açısından da bu şehir açısından da çok güzel. İnanıyorum ki Burdur'un kendi kültürel mirasını burada çok daha güzel yerlere taşıyacağız. Tüm sanatseverleri, öğrencilerimizi gönüllü olarak buraya davet ediyoruz" diye konuştu.
Şehir Kulübü'nde kişisel sergilerin de açıldığını kaydeden Altuğ, "Burada sergi salonumuz da var. Gelip burada çalışabilirler, zaman geçirebilirler, yapmak istediklerini değerlendirebilirler. Pazar hariç haftanın altı günü sabah 09.00'dan 17.30'a kadar buradayız" dedi.
'BURDUR İÇİN KOLLARIMIZI SIVADIK'
2000 yılından bu yana Kültür ve Sanat Atölyesi'nden 2180 kişinin yararlandığını söyleyen görsel sanatlar öğretmeni Hülya Altuğ, "Burdur için kollarımızı sıvadık. Üniversite öğrencilerimize, Güzel Sanatlar Lisesi'ne hazırlanan öğrencilerimize kurslar veriyoruz. Bilim Sanat Merkezi'ne hazırladığımız öğrencilerimiz var. Çocuklarımıza destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Burdur Şehir Kulübü, 19'uncu yüzyılın sonlarında Evkaf Vekaleti tarafından yaptırılan bina Burdur Ahilik Merkezi olarak esnaf tarafından kullanıldı. 1914 Burdur depremi ve sonrasında çıkan yangında hasar gören yapı onarıldıktan sonra bir süre kıraathane olarak kullanıldı. Cumhuriyetle birlikte başlayan Şehir Kulüpleri kervanına katılan ve bir süre sinema filmleri gösterilen yapı 1940'larda ailelerin de gittiği yeme içme mekanı haline geldi. Uzun yıllar kentin sinemalarına ev sahipliği yapan mekan 1971 depremi sonrası kahvehaneye dönüştü. 2012'de Burdur Belediyesi'ne devredilen yapının restorasyonu yapıldı.
FOTOĞRAFLI
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.