Serik Belediyesi Kendi Arazisinde Üretimini Sürdürüyor

Serik Belediyesi Kendi Arazisinde Üretimini Sürdürüyor

Serik Belediyesi kendi arazilerinde buğday, seralarda ise domates, kapya biber ve karpuz üretimini sürdürdü.

Serik Belediyesi kendi arazilerinde buğday, seralarda ise domates, kapya biber ve karpuz üretimini sürdürdü. Geçen yıl üretimden elde edilen gelirle engelli hizmet aracı alınırken, bu yıl da sepetli araç alınacağı öğrenildi.

Serik Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait 224 dönüm açık alan ve seralarda buğday, domates, kapya biber ve karpuz üretiminden elde edilen gelirle geçen yıl engelli hizmetinde kullanılan araç aldı. Bu yıl elde edilecek gelirle park ve bahçelerde kullanılmak üzere sepetli araç alınacağı öğrenildi. Belediye Başkanı Enver Aputkan, Çandır Mahallesi'nde bulunan kapya biber ve karpuz ekili seralarda konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Belediye olarak üretime devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk yıldan itibaren hem belediye arazilerimize buğdayı ekerek hem de Çandır'da bulunan seralarımıza domates, karpuz, kapya biber üretimi yaparak belediyemize gelir sağlamaya devam etmekteyiz. Bu yıl itibarıyla Çakallık Mahallesi'nde 15 dönüm seramızla birlikte Çandır'daki toplamda 25 dönüm seramıza karpuz ekerek üretime devam etmekteyiz" dedi.

'SEPETLİ ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

Belediye olarak çalışanları ile birlikte üretmenin değerini, kıymetini, ne kadar önemli olduğunu bildiğini belirten Başkan Aputkan, "Onun için bundan sonra da üretmeye devam edeceğiz. Üretim önemli. Burada ektiğimiz sebzelerle, meyvelerle belediyemizin ihtiyacı olan geçen yılki üretilen mahsulümüzün karşılığında belediyemize bir engelli aracı almıştık. Bu yıl üretilen mahsullerden edindiğimiz gelirle de belediyemizin park ve bahçeler müdürlüğüne bir sepetli araç almayı düşünüyoruz. Bundan sonra da devamlı boş arazilerimizde buğday üretimi, seralarımızda da sebze üretimi devam edecektir" diye konuştu.

Çandır'da yapılan uygulamayla 28 dönüm araziyi daha kazandırarak mülkiyeti belediyeye ait toplam 224 dönüm arazi varlığından bahseden Başkan Enver Aputkan, şöyle dedi:

DHA

Serik Belediyesi Kendi Arazisinde Üretimini Sürdürüyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler