Selin Vurduğu Antalya’da Kritik Uyarı: “Evlerinizden Dışarı Çıkmayın!”

Selin Vurduğu Antalya’da Kritik Uyarı: “Evlerinizden Dışarı Çıkmayın!”

Akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saatlerde yoğun şekilde devam eden yağış Antalya’yı etkisi altına aldı. Sabahın aydınlanmasıyla beraber korkunç manzara gün yüzüne çıktı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, halkı uyardı…

Antalya, son yılların en büyük doğa olaylarından birine tanıklık etti. Bardaktan boşalırcasına yağan yağmur, kentin büyük çoğunluğunu etkisi altına aldı. Şehirde, eğitime ara verildi. Engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan memurlar ise idari izinli sayıldı.

Yaşanan felaketin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek açıklamalarda bulundu. Yerel halkı uyardı ve evlerinden çıkmamaları konusunda ricada bulundu.

ekran-resmi-2024-02-13-12-38-58-002.png

ANTALYA’DA ZORLU HAVA KOŞULLARI

Yoğun yağışı değerlendiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, bugüne kadar görülmemiş bir yağış olduğunu söyleyerek şunları aktardı;

“Dün akşam saatlerinde başlayan ve daha sonra şiddetini artıran, bugüne kadar görülmemiş bir yağış. Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağış düştü. İtfaiye ve ASAT dahil 1450 personelimiz, 290 aracımızla beraber yağışa müdahale ediyoruz. 900'ün üzerinde araçtan vatandaşımızı tahliye ettik. Şimdi de evlerde ve binalarda tahliye işlemleri yapılmaktadır. Antalya Valiliği, AFAD, ilçe belediyeleri, tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte elimizden geleni yapıyoruz.”

ekran-resmi-2024-02-13-12-38-44-001.png

VATANDAŞ EVİNDEN ÇIKMASIN

“Gece gündüz demeden ekip arkadaşlarımızla beraber yağış sürecinde görevimizin başındayız. Telefonlarımız açık, gereğini yapacağız. Antalya'mıza, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Acil işleri olmayan vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Önemli olan can kaybının olmaması. İnşallah can kaybı olmadan bu sel afetini, el birliğiyle bunun da üstesinden geleceğiz. Meteoroloji'nin uyarıları sonrası tedbirlerimizi almıştık. Başta itfaiyemiz olmak üzere bütün arkadaşlarımızı hazırdı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler