Prof. Dr. Yıldırım: Meme İmplantı Lenfomaya Neden Olabilir
MEDİCAL Park Antalya Hastane Kompleksi'nde görevli Hematoloji Uzmanı Prof.
MEDİCAL Park Antalya Hastane Kompleksi'nde görevli Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Rahşan Yıldırım, meme implantının lenf kanserine (lenfoma) yol açabileceğini belirterek, "Meme implantı yerleştirilen kişilerde bir yıldan sonra lenfoma gelişmesine bağlı implant çevresinde sıvı birikmesi veya daha nadiren 8-10 yıl sonra implant çevresinde kitle oluşabilir" dedi.
Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Rahşan Yıldırım, lenf kanseri hakkında bilgi vererek meme implantının, saç boyası ve tarım ilaçlarının lenfomaya neden olabileceğini belirtti.
'BAKTERİ VE KİMYASALLAR LENFOMAYI TETİKLİYOR'
Bakteri ve kimyasalların lenfomayı tetiklediğini belirten Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde görevli Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Rahşan Yıldırım, "Lenfoma, vücudun bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenfatik sistemde başlayan bir kanser türüdür. Lenfomada, lenfosit adı verilen kan hücreleri kontrolsüz şekilde çoğalır ve vücutta lenf bezlerinde ve bazen diğer organlarda da hasara neden olur. İleri yaş, bazı virüs (Ebstein Barr virüs, HIV, Hepatit C virüsü gibi) ve bakteriler, kimyasallar (saç boyası, tarım ilaçları gibi) bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar lenfoma riskini artırdığı bilinmektedir" dedi.
diye konuştu.
'8-10 YIL SONRA İMPLANT ÇEVRESİNDE KİTLE OLUŞABİLİR'
FOTOĞRAFLI
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.