Öğrencilerden Çevre Dostu Ürünler

Öğrencilerden Çevre Dostu Ürünler

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Kasapçayırı İlk ve Ortaokulu öğrencileri Çevre Dostu 1000 Okul projesi kapsamında atıl malzemelerden çevre dostu ürünler...

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Kasapçayırı İlk ve Ortaokulu öğrencileri Çevre Dostu 1000 Okul projesi kapsamında atıl malzemelerden çevre dostu ürünler ortaya çıkardı.

Kumluca ilçesinde Kasapçayırı İlk ve Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Çevre Dostu 1000 Okul projesi kapsamına alındı. Proje kapsamında okul bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Atıl kullanılmayan ahşap meyve sebze kasalarından, bilgisayar, yazarkasa ve televizyon ekranlarından kitaplıklar oluşturuldu. Atıl ahşap sıraların demir aksamlarından ve tahtalarından masalar ile yine kitap dolapları oluşturuldu. Sanatsal faaliyetler adına duvar resimleri yapıldı. Okul çatısındaki yağmur suları bir tankta toplandı ve bahçedeki ağaçlar sulandı. Kütüphanede karatahtadan başlayıp elektronik tahtaya dönüşen geçmişten günümüze köşesi oluşturuldu. En çok dikkati çeken ise 1965 yılında okul dolabı olarak kullanılan bir ahşap dolabın kütüphanede kullanıma alınması oldu.

Faaliyetleri yerinde inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, "Bütün bu çalışmalar öğrencilerdeki suyun tüketimi konusunda bilinç oluşturmak adına yapılan faaliyetlerdi. Buna bağlı olarak okulumuzdaki tüm muslukların sensörlü musluk haline getirilmesi, ışıklarında sensörlü lambalara dönüştürülerek elektrik tüketiminin azalması amaçlandı. Bu çalışmalar için projeyi başlatan Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize bu bilincin aşılanması çok güzel. İnşallah tüm öğrencilerimize bu bilinçle yetişirler ve gelecekte daha güzel çevre sahip oluruz" dedi.

7. sınıf öğrencisi Hatice Kübra Dursun, "Çevre dostu okul projesi kapsamında eski sıralardan kitaplık dolabı yaptık. Eski televizyon ekranlarından kitap dolabı yaptık. Bilgisayar kasalarından ve yazar kasalardan kitaplıklar oluşturduk. Eski yeşil tahtalarımızı yazı tahtası olarak kullandık. Eski tahtalardan ahşap merdivenler yaptık" diye konuştu.

8. sınıf öğrencisi Gürkan Atalay da "Atıl durumda olan sıraların demir aksamlarından masalar oluşturduk. Atıl ahşap sebze kasalarından kitaplıklar oluşturduk. Yazıcılardan televizyon ekranlarından kitaplıklar oluşturduk" dedi.

FOTOĞRAFLI

Öğrencilerden Çevre Dostu Ürünler

Öğrencilerden Çevre Dostu Ürünler

Öğrencilerden Çevre Dostu Ürünler

Öğrencilerden Çevre Dostu Ürünler

Öğrencilerden Çevre Dostu Ürünler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler