Meteorolojiden Uyarı: Antalya'da Şiddetli Yağmur, Sel ve Su Baskını İçin Önlem Alınmalı!

Meteorolojiden Uyarı: Antalya'da Şiddetli Yağmur, Sel ve Su Baskını İçin Önlem Alınmalı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu akşamdan itibaren Antalya'da şiddetli yağışların beklendiğini bildirerek, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya'da bu akşam saatlerinden itibaren çok kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini duyurarak, vatandaşları olası sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

ANTALYA'YA SEL UYARISI

Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Antalya'da yoğun yağış riskine karşı dikkatli olunması önemlidir. Güvenli bölgelere ulaşmak için gerekli tedbirleri alınız" ifadeleri kullanıldı. Halkın anlık bilgilere ulaşması ve güvenliklerini sağlamaları için Meteoroloji'nin güncel duyurularını takip etmeleri önemle vurgulandı. 

METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN UYARI

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Meteoroloji’den Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege için lodos uyarısı
Meteoroloji’den Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege için lodos uyarısı
"Antalya'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu akşam saatlerinden (12.02.2024 Pazartesi) itibaren merkez ilçelerinde (Konyaaltı, Döşemealtı, Kepez, Muratpaşa, Aksu, Kemer) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), batı ilçeleri (Kumluca, Finike, Demre,Kaş) ile gece saatlerinden sonra Serik'de kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. 13.02.2024 Salı gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlar sebebi ile ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli firtina gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri kullanıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler