Likya Yolu hayranı Alman

Likya Yolu hayranı Alman

Alman bilgisayar uzmanı olan Holger Bremer (47), beşinci kez Likya Yolu'nda yürümek için Türkiye'ye geldi. Alman Bremer, ""Likya Yolu ve Türkiye hayranıyım" dedi.

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde bilgisayar uzmanı Holger Bremer, Likya Yolu'nda yürümek için beşinci kez Türkiye'ye geldi. Evli ve dört çocuk babası Bremer, 21 Kasım Cumartesi günü uçakla Köln'den Muğla'nın Dalaman ilçesine geldi.

Bremer, ardından otobüsle Kaş'a geldi. Kınık'taki Xanthos Antik Kenti'ni ve Patara Antik Kenti'ni gezen Bremer, ertesi gün Kaş'tan Fellos Antik Kenti'ne yürüyüş yaptı. Ertesi gün yürüyüşüne deam eden Bremer, Demre'ye geldi.

"DÜNYADA BÖYLE BAŞKA BİR ROTA YOK"

Demre'den otobüsle Olimpos Antik Kenti'ne gideceğini belirten Holger Bremer, "Ben Likya Yolu ve Türkiye hayranıyım. Türk insanının yardımseverliği, misafirperverliğinin hayranıyım. Likya Yolu benim için bir rüya. Dünyada birçok yerde yürüdüm. Ama Likya Yolu çok farklı. Likya Yolu'nda çok zenginlik var. Yürüyüş rotasında bu kadar tarihi kent olan dünyada başka bir rota yok. Tarih, deniz, doğa, konuksever Türk insanı, eski taş yapılar hepsi bir arada. Dün gece kaldığım pansiyonda 'Misafirsin' deyip, yemek parası almadılar. Yolda yürürken insanlar çay kahve, meyve ikram ediyor. Bol bol fotoğraf çekiyorum. Almanya'ya dönünce aileme, dostlarıma gösteriyorum. Anılarımı anlatıyorum. Fırsat buldukça yine bu yolda yürümeye geleceğim. 6 günde toplam 70 kilometre yürümüş olacağım. Kısa da olsa yılın tüm yorgunluğunu atacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler