Konyaaltı Belediyesi'nden 'Asıl Biz Hop Dedik' pankartı

Konyaaltı Belediyesi'nden 'Asıl Biz Hop Dedik' pankartı

Konyaaltı Belediyesi, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü'nde farkındalık yaratmak amacıyla belediye binasına 'Asıl Biz Hop Dedik' pankartı astı.

Birleşmiş Milletler, 1999 yılında 25 Kasım tarihini, 'Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü' olarak ilan etti. Konyaaltı Belediyesi de 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü'nde farkındalık yaratmak amacıyla belediye binasına 'Asıl Biz Hop Dedik' pankartı astı. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de 'Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği' üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Semih Esen, konunun tekrar gündeme gelmesinin bir taraftan sevindirici, ancak bir çözüm bulunamaması noktasında da üzüntü verici olduğunu söyledi.

EĞİTİMİN ÖNEMİ

Başkan Esen, sivil toplum örgütlerinin bu konuyu sürekli gündemde tuttuğuna dikkat çekti. Esen, "Konuyla ilgili elbette yasal düzenleme gereklidir ama tek başına yeterli değildir. Kadına karşı işlenen suçlar, ağır ve paraya çevrilmeyen bir müeyyide ile düzenlenmelidir. Sorunun kalıcı bir şekilde düzelmesi, ancak toplumda kadına bakışın değiştirilmesiyle mümkündür. Kadına bakış açısının değişmesi, doğru yönlendiren bir eğitim anlayışıyla mümkündür" dedi.

konyaalti-belediyesi-25-kasim-kadina-siddetle-mucadele-gununde-farkindalik-yaratmak-amaciyla-belediye-binasina-asil-biz-hop-dedik-pankarti-asti.jpg

SORUN KAYNAĞINDA ÇÖZÜLMELİ

Şiddetin ülkenin problemi olduğunu belirten Başkan Esen, şiddetin sona ermesi anlamında yerel yönetim olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini aktardı. Sorunun kaynağında çözülmesi için çabaladıklarını kaydeden Esen, "Dilerim bu gayretlerimiz çocukların daha mutlu oldukları, annelerin saygı ve sevgi gördüğü bir aile ortamına katkı sunar. Bu anlayışta olan derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının mücadelelerini de yürekten kutluyorum" diye konuştu.

HUKUKSAL VE PSİKOLOJİK DESTEK

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Kübra Turan da Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kübra Turan, kadına şiddetin son bulması gerektiğini belirterek bu noktada dernek olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Turan, kadın cinayetleri ve ailelerin sorunlarının çözümü noktasında mağdur kadınlara her türlü hukuksal ve psikolojik destek verdiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler