Kemer'deki Marina ve 4 Tekneye Mavi Bayrak Verildi

Kemer'deki Marina ve 4 Tekneye Mavi Bayrak Verildi

ANTALYA'nın Kemer ilçesindeki marina ve 4 turizm teknesine 2023 yılı mavi bayrakları törenle verildi.

ANTALYA'nın Kemer ilçesindeki marina ve 4 turizm teknesine 2023 yılı mavi bayrakları törenle verildi.

Kemer ilçe merkezindeki G Marina ve marinada bulunan "Eliza 1', "Eliza 2', "Eliza 4" ve "Bojnice" isimli özel tur tekneleri mavi bayraklarını törenle aldı. Törene Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) Antalya Şube Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, Kemer Liman Başkanı Mustafa Halli, Kemer İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Alper Aydın, Kemer Yat ve Yelken Kulübü temsilcisi Serkan Koyuncu, KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez, G Marina Genel Müdürü Levent Tokaç ile tekneleri mavi bayrak alan Gamze ve Gizem Demen kardeşler katıldı.

Mavi bayrak ödülünü alan Gamze Demen, "Mavi bayrak ödülü, çevreye duyarlılık, sürdürülebilirlik ve kalite standartlarını yükseltme konularında gösterdiğimiz başarının bir göstergesidir. Bu ödülü kazanmamız yatçılık sektöründe öncü bir rol oynadığımızı ve deniz turizminde çevre dostu uygulamaları teşvik ettiğimizi göstermektedir" dedi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "İlçemizde mavi bayrak sayısının artması bizler için sevindirici. Bölgemize gelen tatilciler çevre dostu tesisleri tercih ediyor. Bu nedenle de ilçemizde mavi bayrak sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Mavi bayrak alan marinamızı ve tekne sahibi kardeşlerimi tebrik ediyor ve kutluyorum" diye konuştu.

TÜRÇEV Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, "Marinaların mavi bayrak hak etmesi için 38, turizm teknelerinin ise 51 farklı kriteri yerine getirmesi gerekiyor. Bu kriterler sadece çevreyle ilgili değil, sosyal sorumluluk ve yaban hayatına saygı gibi unsurları da içeriyor. Bu kapsamda hem marina hem de yatlarımızı denetledik, kriterlerin yerine getirildiğini gördük. G Marina Kemer ve Kemer ilçemizde bulunan Eliza Yatçılık'a ait 4 yat 2023 yılı için mavi bayrak ödülü almaya hak kazandı. Diğer yandan Türkiye'de mavi bayrak almaya hak kazanan 14 teknenin tamamı Antalya'da bulunuyor" dedi.

 

Kemer'deki Marina ve 4 Tekneye Mavi Bayrak Verildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler