Geleneksel Lezzetler, Gelecek Nesillere

Geleneksel Lezzetler, Gelecek Nesillere

ANTALYA, Burdur, Isparta illerini kapsayan Teke Yöresi'ne ait geleneksel yemekleri araştırıp eğitimini vererek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan...

ANTALYA, Burdur, Isparta illerini kapsayan Teke Yöresi'ne ait geleneksel yemekleri araştırıp eğitimini vererek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan aynı zamanda yapılan yemekleri Antalyalılar'la buluşturan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü, gurme dünyasına geleneksel lezzetlerin kapısını aralıyor. Geleneksel yemekler atölyesi olarak adlandırılan bölümde araştırması yapılan yemekler, enstitü bünyesinde bulunan tadım atölyesinde Antalyalılar'la buluşuyor.

Kimi zaman Keşkek, kimi zaman Merdümek Aşı, Arabaşı Çorbası, Dirmil Kebabı, Sarma Aşı, Kabak Çiçeği Dolması, Alanya Bohçası, Laba Dolması, Fellah Köftesi, Toğga Çorbası ve Kabak Borani gibi geleneksel yemeklerin tariflerini ve lezzetlerini gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini anlatan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, geleneksel yemek atölyesi hakkında bilgi verdi.

"Burası geleneksel teke yöresi yemek kültürünün araştırıldığı aynı zamanda bu araştırmalar sonucu çıkan ürünlerin yapıldığı ve halkla buluşturulduğu bir atölye" diyen Erkal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki temel amacımız geleneksel kültürümüze ait aslının bozulmadan sonraki nesillere aktırılması. Bu amaçla da hazırlanan araştırılmış olan tarifler halkımızla buluşturuluyor. Çeşit olarak Antalya, Burdur, Isparta bölgesini içine alan Yörük ve Selçuklu yemekleri üzerine çalışıyoruz. Keşkek çok fazla sevilen ve ilgi duyulan bir yemek çeşidi. Selçuklu'ya ait et yemekleri bilindiği gibi kuruyemişlerle pişiriliyor. Selçuklu yemeklerine de ilgi oldukça fazla. Bugün burada Alanya yöresine ait Toğga Çorbası yapıldı. Selçuklu'dan günümüze kadar gelen bir çorba çeşidi. Yarma dediğimiz buğday ile pişiriliyor. Düğün yemeklerinde tercih edilen bir çorbadır. Ana yemek olarak da Fellah Köftesi şu anda mönüde yer alıyor. Fellah Köftesi daha çok Akdeniz bölgesine ait buğdayın ince olanından elde edilen bir yemek çeşidi."

FOTOĞRAFLI

Geleneksel Lezzetler, Gelecek Nesillere

Geleneksel Lezzetler, Gelecek Nesillere

Geleneksel Lezzetler, Gelecek Nesillere

Geleneksel Lezzetler, Gelecek Nesillere

Geleneksel Lezzetler, Gelecek Nesillere

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler