Çamura Yansıyan Sualtı Hikâyeleri

Çamura Yansıyan Sualtı Hikâyeleri

Antalyalı seramik sanatçısı Tacim Alpaslan, rengarenk üç boyutlu dekoratif duvar panosu çalışmalarını "Sualtı Hikâyeleri" adlı sergide sanatseverlerle...

Antalyalı seramik sanatçısı Tacim Alpaslan, rengarenk üç boyutlu dekoratif duvar panosu çalışmalarını "Sualtı Hikâyeleri" adlı sergide sanatseverlerle buluşturdu.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde keman dinletisi eşliğinde açılan "Sualtı Hikayeleri" sergisine ilgi yoğun oldu. Serginin kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan, sergi sahibi Tacim Alpaslan birlikte kesti. Sualtı dünyasını anlatan rengârenk sanat eserleri göz kamaştırdı.

ÇAMURA RUH KATAN SANATÇI

ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, çamura ruh katan seramik sanatçısı Tacim Alpaslan'ın eserlerinin Türkiye'nin birçok şehrinde duvarları süslediğini, Antalya'da da seramik sanatının sevilmesine, yaygınlaştırılmasına katkıda bulunduğunu söyledi. Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan da Antalya'nın turizmden sonra kültür-sanat şehri olarak da anıldığını hatırlattı. Karaaslan, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz. Bir milletin sanat yeteneği, güzel sanatlara verdiği değerle ölçülür" sözlerine de vurgu yaptı, seramik sanatçısı Tacim Alpaslan'ı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

"ÇAMURLA OYNUYORDUM"

Atölyesinde verdiği eğitimlerle birçok seramik sanatçısını Antalya'ya kazandıran Tacim Alpaslan, çamur sanatıyla tanışmasını şöyle özetledi:

"Malatya'nın bir köyünde dünyaya geldim. Çocukluk dönemimde çamurla oynamayı çok seviyordum. Toprağı su ile buluşturup çamura dönüştürüyordum, hamur gibi yoğurarak içimden geldiği gibi de şekillendiriyordum. Gençlik yıllarımda da kendimi çamurun büyülü dünyasının içinde buldum. Ünlü hocalardan, atölyelerden eğitimler aldım. İlk atölyemi İstanbul'da açtım, uzun yıllar çamura şekillendirdim, kendime özgü geliştirdiğim tekniklerle de farklı tasarımlara imza attım. Birçok eserim yurt dışına gitti. Şu an yaşadığım şehir Antalya'ya da bir seramik atölyesi kazandırdım. Bir yandan gençlere, yetişkinlere eğitim verirken, bir yandan da valilik, kaymakamlık, belediye ve turistik konaklama tesislerinden gelen siparişler üzerinde çalışmalarımı sürdürüyorum. Sualtı dünyasını da konu aldım, deniz, göl ve akarsularda yaşayan canlı türlerini üç boyutlu duvar panolarına yansıttım, "sualtı hikâyeleri" adını verdim."

Sanatçı Tacim Alpaslan'ın sergisine sanatseverlerin yanısıra Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de büyük ilgi gösterdi. Sergide Alpaslan'ın 19'u duvar panosu, 10'u da tek parça dekoratif formlardan oluşan 25 eseri yer aldı.

DHA

Çamura Yansıyan Sualtı Hikâyeleri

Çamura Yansıyan Sualtı Hikâyeleri

Çamura Yansıyan Sualtı Hikâyeleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler