Yeni Elektrikli Volvo EX30 Çıkış Tarihi Ertelendi: Teslimatlar 2025 Yılında Başlayacak

Yeni Elektrikli Volvo EX30 Çıkış Tarihi Ertelendi: Teslimatlar 2025 Yılında Başlayacak

Volvo, Çin yapımı EV'lere yönelik artan taleplere karşı gelmek için uğraşıyor. Bunun için EX30 modeli ile pazarda güçlü olmak istiyor. Ancak elektrikli SUV'nin teslimatları tekrar ertelenecek.

Volvo'nun yaklaşan EX30'u 2024 için en çok beklenen yeni elektrikli araç oldu. Otomobil üreticisi, Çin yapımı EV'lere yönelik artan ilgiye tepki olarak, uygun fiyatlı kompakt elektrikli SUV'nin üretimini Çin'den Belçika'nın Ghent kentindeki fabrikasına kaydırdığı için teslimatlar 2025'e ertelendi.

Sağlamlığı ve güvenliği ile ön plana çıkan Volvo, elektrikli aracı için ilk olarak Amerika’da giriş yapmak istiyor. EX30 modeli çok merak edilse de henüz pazara tam olarak giriş yapamadı. Avrupa ve Türkiye’ye gelişi ise halen tartışılıyor.

OTOMOBİL EDİTÖRLERİNDEN TAM NOT

Volvo’nun yeni elektrikli modeli EX30, otomobil editörlerinden tam not aldı. EX30 mükemmel performansı ve birinci sınıf bir his yaratmak için sürdürülebilir malzemeleri akıllıca kullanıyor.

Aynı zamanda minimalist bir iç mekan ile erken üretim öncesi sırasında birçok kişiyi etkiledi. Ayrıca, Volvo'nun 40 bin doların altındaki bir başlangıç fiyatı ise oldukça iddialı bulunuyor. 440 km menzil tahminlerinin gerçeğe nasıl dönüşeceği de tam bir merak konusu oldu.

Ocak ayında, EX30, otomobil üreticisi yazılım sorunlarını giderdi. Beklenen teslimatları 2024'ün sonlarına ertelese de 2025’e sarkacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler