Yapay Zekayla İlgili Yeni Bir Rapor: İşçilerin Maaşları Azalabilir!

Yapay Zekayla İlgili Yeni Bir Rapor: İşçilerin Maaşları Azalabilir!

Yapay zeka ile ilgili her geçen gün yeni raporlar ortaya çıkıyor. Yeni bir rapor, yapay zekanın insan istihdamını sona erdireceğine dair korkuların abartılı olabileceğini söylüyor. Diğer yandan işçilerin maaşlarında azalma yaşanacağı söyleniyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından, 28 Kasım Salı günü bir çalışma yayınlandı. Rapor, yapay zekanın (AI) hızlı bir şekilde benimsenmesinin daha düşük ücretlere yol açabileceğini vurguladı. Ancak şimdiye kadar bunları ortadan kaldırmak yerine yeni iş imkanları da oluşturduğu vurgulandı.

ECB, Avrupa'daki 16 ülkeyi inceledi ve AI'ya bağlı sektörlerdeki istihdamın, öncelikle yüksek vasıflı işler arasında arttığını buldu. Çalışma, düşük ve orta vasıflı işlerin çoğunlukla etkilenmediğini buldu.

RAPORDA ÜCRET VURGUSU

ECB’nin paylaştığı raporda, teknolojinin çalışma dünyası üzerindeki potansiyel etkisi hakkında yapay zeka dünyasından bazı cesur tahminleri takip ediyor.

Hem iş hem de maaşlar için oluşturulan raporda son olarak Avrupa Merkez Bankası şunları aktardı;

Ücretler için kanıtlar daha az açık ve biraz olumsuz etkilere karşı tarafsız olduğunu gösteriyor. AI'nin insan emeğini sona erdirdiği raporları büyük ölçüde abartılı olabilir.

Yapay zeka destekli teknolojiler geliştirilmeye ve benimsenmeye devam etmektedir. İstihdam ve ücretler üzerindeki etkilerinin çoğu henüz görülmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler