Yapay Zeka Uygulamları, Yeni Güncellenmiş Sürümlerini Piyasaya Sürüyor

Yapay Zeka Uygulamları, Yeni Güncellenmiş Sürümlerini Piyasaya Sürüyor

Şirketlerin yapay zeka alanında geliştimeleri sürüyor. Ayrıca uygulamalar üzerinde farklı şekillerde güncellemeler yapılıyor. Yapay zeka (AI) ekosistemindeki rekabet, OpenAI, Mistral ve Google'ın yeni uygulama modellerini takip ediyor.

Sam Altman'ın OpenAI, Google ve Fransız AI girişimi Mistral, AI modellerinin güncellenmiş sürümleri açıklandı. Bu, endüstri OpenAI'nin GPT motorunun bir sonraki büyük sürümünün piyasaya sürülmesine hazırlanırken ortaya çıktı. Günceleme, Facebook'un Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg'in Meta'nın AI modeli olan güncellenmiş bir Llama'nın geleceğini ima etmesinden sonra başladı.

PAZARA GİREN AI MODELLERİNDEN GÜNCELLEME

Belirgin bir şekilde, Clegg Londra'daki bir etkinlik sırasında Llama'nın üçüncü versiyonunun ilk çıkışından bahsetti. Birkaç saat sonra Google, son birkaç aydır geliştirilmekte olan bir model olan Gemini Pro 1.5'i piyasaya sürdü.

ekran-resmi-2024-04-13-08-12-54.png

Pro sürümünden önce, Google 1.0 Ultra'dan önemli bir yükseltme olarak Gemini 1.5'i bulduğunu belirtmekte fayda var. Bu sürüm, kullanıcıların daha az bilgi işlem kullanırken çok çeşitli görevleri tamamlamalarına izin verebilecek bir sürüm olarak sergilendi.

Mart ortasında piyasaya sürülen GPT-4 sürümünün Büyük Dil Modelinin (LLM) en gelişmiş sürümü olduğunu belirtmiş olan baskın AI şirketi için önemli bir kilometre taşıdır.

Hem Gemini Pro 1.5 hem de GPT-4 Turbo çok modlu sistemlerdir, bu nedenle metin, ses ve videoları barındırabilirler.

2024/04/05/dyapay.jpg

MİSTRAL'IN LANSMAN YAKLAŞIMI HAKKINDA ENDİŞELER

Son olarak, Mistral sınır modeli Mixtral 8x22B'yi piyasaya sürdü. Mistral'in piyasaya sürülmesi, araçlarını yayınlamak için açık kaynaklı bir yaklaşım benimseyen Amerikalı meslektaşlarınınkinden farklıydı. Mixtral 8x22B, 281GB'lık bir dosyaya basit bir indirme bağlantısı aracılığıyla başlatıldı. Bu yaklaşım, tehlikeli olduğunu düşünen birçok kuruluş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler