Yapay Zeka Uygulaması OpenAI, Gizlilik Endişelerine Karşı Yeni Atama Gerçekleştirdi

Yapay Zeka Uygulaması OpenAI, Gizlilik Endişelerine Karşı Yeni Atama Gerçekleştirdi

Yapay zeka uygulamaları yapılan geliştirmelerle beraber kullanıcıların pek çok isteğine cevap veriyor. Ancak yapay zeka, bazı sorunları beraberinde getirdi. Bunlardan biri de gizlilik oldu. Son araştırmalar gizlilik üzerinde endişeleri gösterdi.

Ünlü yapay zeka (AI) devi OpenAI, Büyük Dil Modellerinin (LLM'ler) güvenliğini daha ciddiye alıyor. Şirket şimdi bu konuda Yönetim Kurulu’na, eski Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Generali Paul M.'yi atadı.

OPENAI'DEN ÜST DÜZEY ATAMA

General Nakasone, ABD Ordusu'nun tüm seviyelerinde farklı kapasitelerde görev yaptıktan sonra 2024'ün başında emekli oldu.

Siber komutan, ABD’nin yaratılmasında önemli bir rol oynadı. Komutan olarak görev yaptığı USCYBERCOM'un en uzun süre hizmet veren lideriydi. Nakasone ayrıca Ulusal Güvenlik Ajansı NSA/CSS'ye liderlik etti ve Amerika Birleşik Devletleri'nin dijital altyapısını korumaktan ve ülkenin siber savunma yeteneklerini geliştirmekten sorumluydu.

ekran-resmi-2024-06-15-17-14-08.png

Bu nedenle, General Nakasone tüm bu deneyimleri ve uzmanlığı OpenAI Kurulu'nun Emniyet ve Güvenlik Komitesi'ne getirecek. Bu komite, tüm OpenAI projeleri ve operasyonları için emniyet ve güvenlik kararları hakkında tavsiyelerde bulunmakla görevlidir.

GİZLİLİK KONULARINA YENİ ÇÖZÜM

OpenAI’nin yaptığı atama modellerinin ve kullanıcılarının verilerinin emniyetini ve güvenliğini sürdürme taahhüdünün bir yansıması olarak öne çıkıyor. Ayrıca, yapay zeka teknolojisinin etkisi büyümeye devam ederken siber güvenliğin artan öneminin altını çiziyor.

Sam Altman’ın AI şirketine göre, Nakasone'un içgörüleri, OpenAI'nin siber güvenliği güçlendirmede yapay zekanın rolünü daha iyi anlama çabaları için çok önemlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler