Yapay Zeka İle Beraber Yanlış Bilinenler…

Yapay Zeka İle Beraber Yanlış Bilinenler…

Yapay zekanın hayatımıza girmesiyle beraber pek çok kolaylık sağladı. Dijital anlamda ve teknolojiye birden fazla katkı sundu. Ocak yapay zekayla ilgili yaygın bilinen yanlışlarda oluştu. Peki bunlar neler?

Yapay zeka veya AI, bilgisayarların ve makinelerin insan zekasını ve problem çözme yeteneklerini simüle etmesini sağlayan teknolojidir.

Tek başına veya diğer teknolojilerle (örneğin, sensörler, coğrafi konum, robotik) birlikte AI, insan zekası veya müdahalesi gerektirecek görevleri yerine getirebilir. Dijital asistanlar, GPS rehberliği, otonom araçlar ve üretken AI araçları (Open AI'nın Chat GPT'si gibi) günlük haberlerde ve günlük hayatımızda AI'nın sadece birkaç örneğidir.

YAYGIN YANLIŞ ANLAMALAR

AI'nın ne olmadığından da bahsetmeye değer. AI hakkında birçok yanlış anlama var. İşte bazı yaygın yanlış anlamalar:

artificial-intelligente-and-consultancy.jpg

  • AI, robotlarla eş anlamlıdır: AI robotikle sınırlı değildir; arama algoritmaları ve doğal dil işleme gibi çeşitli teknolojileri içeren daha geniş bir alandır.
  • AI, yakın zamanda insan zekasını geçebilir: AI'nın yakında insanları alt edeceği fikri abartılıyor; Yapay Genel Zeka (AGI) hala teorik ve gerçekleşmekten uzak.
  • AI, içeriği insanların anladığı gibi anlar: AI, insan anlamında metni veya konuşmayı "anlamaz"; verileri kalıplara dayalı olarak işler, ancak anlamadan yoksundur.
  • AI tarafsızdır: İnanışın aksine, AI eğitim verilerinden veya tasarımcılarından önyargıları olabilir, yani doğası gereği tarafsız değildir.
  • AI, tüm insan işlerinin yerini alabilir: AI belirli görevleri otomatikleştirebilse de, duygusal zeka, yaratıcılık ve diğer insana özgü beceriler gerektiren işlerin yerini alamaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler