Yapay Zeka İle 185 Dolara Kurdukları İşi Bakın Ne Kadara Sattılar?

Yapay Zeka İle 185 Dolara Kurdukları İşi Bakın Ne Kadara Sattılar?

İki kafadar arkadaşın kurduğu iş sadece 4 gün içinde satıldı. Üstelik bu işi kurmak için 200 dolardan daha az harcama yaptı. İşte DimeADozen’ın kısa süre başarı hikayesi…

Sal Aiello ve Monica Powers kazançlı bir iş modelini dört günde inşa ettiler. İşletmeyi değerlendirmek için sadece 4 gün yetti.

İlk başta, üretici yapay zeka sohbet robotunu pazar araştırması için bir başlangıç noktası olarak kullanarak bir fikirlerini ChatGPT'den sonra yürütmeye başladılar. Sonra, yararlı cevaplar almak için ChatGPT'ye tam olarak doğru soruları nasıl soracaklarını bildiklerini fark ettiler.

Aiello, teknoloji girişimleri için uzun süredir CTO'dur ve Powers, şu anda Mascot adlı bir stratejik tasarım ve markalaşma şirketi işleten bir ürün tasarımcısıdır.

KURULAN İŞ NE KADARA SATILDI?

İki arkadaş Mart ayında, yapay zeka destekli bir araştırma aracı oluşturmaya karar verdiler. Günler sonra, iş fikirlerini baskı-test etmek için "istemek-itirenörler" için DimeADozen'i başlattılar. Kapsamlı bir rapor için 39 dolar ücret alır ve sonuçları genellikle geleneksel analitik ajansları veya arama motorları için gereken zamanın bir kısmında derler.

CNBC Make It tarafından incelenen belgelere göre; yaklaşık yedi ay içinde DimeADozen, Aiello ve Powers arasında eşit olarak bölünmüş. 66.000 dolardan fazla para getirdi. Aiello, web alanı için 150 dolar ve barındırma ve veritabanı için 35 dolar hariç, neredeyse tamamının kar olduğunu söylüyor.

Aiello, geçen ay, yan koşuşturmayı Felipe Arosemena ve biri yazılım mühendisi, diğeri ürün tasarımcısı olan bir karı koca ikilisi olan Danielle de Corneille'e 150.000 dolara satmak için bir anlaşma yaptılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler