Xiaomi Tarihindeki Gelmiş Geçmiş En İyi Telefon Olduğu İddia Edilen Xiaomi 13 Ultra Tanıtıldı

Xiaomi Tarihindeki Gelmiş Geçmiş En İyi Telefon Olduğu İddia Edilen Xiaomi 13 Ultra Tanıtıldı

Çin'in en büyük telefon üreticilerinden olan Xiaomi, en son telefonu Xiaomi 13 Ultra modelini resmi olarak tanıttı. Xiaomi, düzenlediği organizasyon kapsamında tanıttığı yeni cihazın özellikle kamera becerilerinin üzerinde durdu.

Çin'in en büyük telefon üreticilerinden olan Xiaomi, en son telefonu Xiaomi 13 Ultra modelini resmi olarak tanıttı. Xiaomi, düzenlediği organizasyon kapsamında tanıttığı yeni cihazın özellikle kamera becerilerinin üzerinde durdu. Leica ile işbiliği içinde olan firma, Xiaomi 13 Ultra modelinde dünyadaki ilk değişken diyaframlı 1 inçlik kamera sensörünü sunuyor. Sony ürünü IMX989 sensörü arkadaki dörtlü kameranın ortasında yer alacak. Sensör sahneye bağlı olarak f/1.9'dan f/4.0'a çabucak geçebilecek. Kısacası, düşük ışık performansının oldukça güçlü olacağını söylemek gayet mümkün.

XİAOMİ 13 ULTRA ÖZELLİKLERİ

Xiaomi arkada üç Sony IMX858 kameraya yer veriyor. Bunlar ultra geniş, telefoto ve periskop lenslerden oluşmakta. Üçü de 50 MP çözünürlüğe sahip ve hepsinde Leica lensler yer alıyor. 5cm makro çekebilen kamera hariç tüm sensörlerde OIS desteği bulunuyor. Xiaomi, 13 Ultra'yı Apple iPhone 14 Pro Max ile karşılaştırdı. Kamera örneklerinde de yine bu mukayese temel alınıyor. Huawei P60 Pro'da karşılaştırmaya dahil edildi. Firma tarafından paylaşılan örneklere bakıldığında 13 Ultra, rakiplerinin çok ama çok önünde. En doğru sonuçlar ise bağımsız testler ile belli olacak. Kullanıcılar firmaların testleri yerine bağımsız yapılan testlere çok daha fazla güvenme eğiliminde oluyor.

Donanım konusunda ise Qualcomm'un en güçlü yongası Snapdragon 8 Gen 2 telefonun merkezinde bulunuyor. 16 GB'a kadar LPDDR5X RAM ve 1 TB'a kadar UFS 4.0 depolama alanına da sahip. Xiaomi, telefonun içerisinde özel bir sıvı soğutma sistemi kurduğunu ve iPhone 14 Pro Max’e göre böylece yüzde 6’ya varan daha serin çalıştığını iddia ediyor. Bunun oyun performansının daha fazla artmasına neden olacağı belirtiliyor. Ekran hususundaysa 6,73 inç WQHD+ AMOLED LTPO panel mevcut. Parlaklık seviyesi hayli yüksek. Xiaomi 13 Ultra fiyatı ise Türkiye için henüz açıklanmadı. 33-34 bin lira arası bir fiyatta olması bekleniyor. Telefon yakın zamanda ülkemizde de kullanıcıya sunulacaktır. Özelliklerine ikna olan kullanıcılar ise büyük bir ihtimalle cihaza sahip olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler