Türkiye’nin İlk Uzay Astronotu Gezeravcı, Uzay Yolcuğu Sonrası Meraklı Gençlerle Buluştu

Türkiye’nin İlk Uzay Astronotu Gezeravcı, Uzay Yolcuğu Sonrası Meraklı Gençlerle Buluştu

Türkiye tarihine adını yazdıran Alper Gezeravcı, yaptığı uzay yolculuğu ile büyük ses getirdi. Tüm ülkeyi gururlandıran Gezeravcı, yaşadığı deneyimleri gençlerle paylaştı. Konya Bilim Merkezi’nde meraklı gençlerle buluşan Gezeravcı, yaşadıklarını anlattı…

Türkiye’nin ilk defa uzaya giden ismi olan Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün geçirdi. 2 hafta boyunca istasyonda çalışmalarda bulunan Gezeravcı, deneyimlerini gençlerle paylaştı.

Konya’da bulunan TÜBİTAK desteklik ilk bilim merkezinde düzenlenen organizasyona birçok genç katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Alper Gezeravcı, yaşadığı deneyimleri gençlere aktardı.

TÜRKİYE’NİN HEDEFLEDİĞİ İLK PROGRAM GERÇEKLEŞTİ

Türkiye’nin 100. yılında hedeflenen program başarıyla sonuçlandı. Türkiye’nin hedefe koyduğu 10 programın birincisi olan uzay yolculuğu tamamlanmış oldu.

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, programda yer almanın mutluluğunu dile getirdi. Ayrıca gençlere yeni hayaller içinde umut ışığı oldu. Etkinlikte Gezeravcı şunları söyledi;

“Ben onların yaşındayken şu anda gerçekleşen şeylerin hiçbirisini hayal edemiyordum. Devletimizin kararlığıyla bugünlere gelindi. Ülkemizin hakikaten bu alandaki güçlü iradesiyle devlet büyüklerimizin başka milletlerin hali hazırda yaşadıkları rüyayı bu memleketin çocuklarının da yaşama hakkı olduğunu, bu rüyanın paydaşı olmaları gerektiğini inançlarıyla bugünlere gelindi. İnşallah bundan sonra çok daha güzel işlere onlar imza atacak.

Uzaya adım atma hayali kuran genç kardeşlerimin, bu buluşmayı bir ilham kaynağı olarak görmesi ve gelecekte kendi başarı hikayelerini yazmaları en büyük temennim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler