Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Dünyaya Dönüyor!

Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Dünyaya Dönüyor!

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevini başarıyla tamamladı ve dönüş için hazırlıklara başlandı. Yolculuk öncesi hazırlıkların sona yaklaştığı bu süreçte, astronotun uzay istasyonundan ilk görüntüleri geldi.

Daha önce 3 kez ertelenmişti. Axiom-3 ekibi, Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı, Dünya'ya dönüş için uygun şartları sağladı. Dönüş yolculuğu için 17.20'de hazırlıklar başladı.

GEZERAVCI' NIN DÜNYAYA DÖNÜŞÜ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılmadan önce Gezeravcı, "Gurur duyduğumuz tarihimizin devamı niteliğinde adım attığımız yeni Türkiye yüzyılında icra ettiğimiz Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Bu görevin, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimiz için ilham verici bir başlangıç olmasını diliyorum. Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış noktası değil. Bundan sonraki yolumuz Türk milletimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

058mkq9ei0c6lcxermg4aa.jpg

UZAYDA 13 BİLİMSEL DENEYE İMZA ATTILAR

SpaceX'in Falcon 9 roketi, Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatını başarıyla taşıyarak, 20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaştırdı. Gezeravcı, yani Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt'tan oluşan 4 kişilik ekiple ISS'te geçirdikleri süre içinde 13 bilimsel deney gerçekleştirdiler.

SpaceX'in uzay aracı Crew Dragon ise bu başarılı görevle bir kez daha uzay seyahatinin güvenliğini kanıtladı. Gezeravcı ekibi, ISS'de gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla uzay araştırmalarına önemli katkılarda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler