Türkiye’de Beklenmedik Hava Olayı: Bir Anda Gök Taşı Görüldü

Türkiye’de Beklenmedik Hava Olayı: Bir Anda Gök Taşı Görüldü

Yurdun dört bir tarafında doğa olayı yaşandı. Kimsenin beklemediği bir anda gök taşı Türkiye semalarında gözüktü. O anlar ise kameralara yansıdı. Türkiye Uzay Ajansı’ndan hemen açıklama geldi.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye birçok kentinden dolay olayı görüldü. Gökyüzünde gök taşının düştüğü kaydedildi. Vatandaşlar o anları ölümsüzleştirdi. Cep telefonlarına yansıyan görüntüler ise oldukça dikkat çekiciydi.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerde vatandaşlar gök taşının düştüğünü kaydetti. Binlerce insan o anlara canlı olarak tanıklık etti. Birçok kişi ise bu anı kaçırdığı için üzüldü.

ekran-resmi-2024-07-06-09-30-36.png

TÜRKİYE UZAY AJASI’NDAN AÇIKLAMA

İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya ve Karabük gibi bazı illerde gök taşının düşüş anı görüldü. Gökyüzünde görülen gök taşı hakkında ise, Türkiye Uzay Ajansı açıklamada bulundu. Ajans şu açıklamayı yaptı;

“Bu gece ülkemizin çeşitli yerlerinde gökyüzünde görülen meteor heyecana neden oldu. Meteorların atmosferden girişi sırasında oluşan renkler; meteorun kimyasal bileşimi, hızı ve Dünya atmosferinde bulunan gazlar gibi birkaç faktöre bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Daha hızlı hareket eden meteorlar, daha parlak ve renkli görüntüler oluşturmaktadır. Atmosfer Koşulları: Atmosferdeki farklı gazlar, buharlaşan meteorid materyali ile etkileşime girerek belirli renkleri yayabilmektedir. Örneğin, oksijen ve azot atomları kırmızı renkler oluşturmaktadır. Meteoridin Boyutu: Daha büyük meteoridler, girişlerinde daha fazla enerji salarak daha yoğun renkler oluşturabilirler.

ekran-resmi-2024-07-06-09-28-30.png

Genel olarak, bu faktörler çeşitli renklerin ortaya çıkmasına neden olur, bu da her meteorik olayı benzersiz ve görsel olarak etkileyici bir doğa olayı haline getirmektedir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler