Türk Havacılık Endüstrisinin Dönüm Noktası 'KAAN' Dünya Basınında!

Türk Havacılık Endüstrisinin Dönüm Noktası 'KAAN' Dünya Basınında!

Türk Havacılık Endüstrisinin dönüm noktası olarak değerlendirilen KAAN, dünya basınında geniş yankı uyandırdı. İşte habere dair detaylar...

Türk savunma sanayisinin gücünü bir kez daha kanıtlayan KAAN, yerli imkanlarla üretilen milli bir savaş uçağı olarak gökyüzüne yükseldi. KAAN başarıyla ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Yunan savunma sitesi E-Amina, Türk havacılık endüstrisi için bir dönüm noktası olarak değerlendirildi.

13 DAKİKADA 8 BİN FEET İRTİFADA UÇTU

Dün, Türkiye'nin gururu KAAN, gökyüzüyle tanıştı. Yerli imkanlarla üretilen milli muharip uçak, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. 13 dakika boyunca 8000 feet irtifada 230 knot hıza ulaştı. Bu başarıyla Türkiye, dünyada 5. nesil uçak üretebilen sadece 5 ülkeden biri olma yolunda önemli bir adım attı. KAAN'ın gökyüzündeki zaferi, Türk havacılık endüstrisinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

0x0-kaan-dunya-basininda-genis-yer-buldu-turk-havacilik-endustrisi-icin-donum-noktasi-1708583297884-1.webp

BAŞARILI GEÇEN İLK UÇUŞUNDAN SONRA DÜNYA BASININDA YER ALDI

Flugrevue'deki habere göre, KAAN Türkiye'nin umut ışığı ve yeni savaş uçağı olarak ön plana çıkıyor. Gizli özelliklere sahip olan bu Türk milli muharip uçağı, başarılı ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Türk Hava Kuvvetleri için geleceğin amiral gemisi olması beklenen KAAN'ın uçuşu 13 dakika sürdü. Ayrıca 2440 metre irtifaya çıkarak saatte 425 km hıza ulaştı.

Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberinde, "Türkiye KAAN'ı sundu" başlıklı haberinde, Türk yapımı ilk savaş uçağının başarılı ilk uçuşunu tamamladığını övgüyle ifade etti.

Pentapostagma gazetesinin haberine göre, "Türk Hava Kuvvetleri'nde önemli bir rol üstlenecek" ifadeleri yer aldı.

images-2024-02-22t102648-252.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler