Tesla CEO’su Elon Musk, X’in Genel Merkezini Taşıyacak

Tesla CEO’su Elon Musk, X’in Genel Merkezini Taşıyacak

Elon Musk, X sosyal medya platformunun genel merkezini San Francisco'dan Austin Teksas'a taşıma planlarını açıkladı. Bu karar dün gece geç saatlerde verildi. Konuyla ilgili detaylar haberimizde…

Milyarder yatırımcı ve X sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun genel merkezini Austin, Teksas'a taşıma planlarını yeni ortaya çıkardı. Bu duyuru, viral sosyal mesajlaşma uygulamasının geleceği ile ilgili bir dizi spekülasyondan sonra geldi.

ELON MUSK, TEKSAS'TA X GELECEĞİNİ YENİDEN TANIMLAYACAK

Resmi X kolunda açıklandığı gibi, Elon Musk firmanın genel merkezinin Austin'e taşınacağını açıkladı. Bu karar, 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla firmanın mülkiyetini aldığı anlaşmayı tamamladıktan 2 yıl bir ay sonra geliyor.

tesla-ceosu-elon-musk-xin-genel-merkezini-tasiyacak.jpg

Jack Dorsey Twitter'ı kurduğunda, firma tarihsel olarak Kaliforniya'dan faaliyet göstermişti. Elon Musk'ın kararı, Vali Gavin Newsom hükümeti altındaki olumsuz Eyalet yasalarının ardından geldi. Kaliforniya, ırkçılık, yüksek yaşam standardı, yüksek suç oranı ve diğerleri arasında konut krizleri de dahil olmak üzere bir dizi nedenden dolayı birçok Amerikan vatandaşı için bir terör yeri haline geldi. Musk bile uyuşturucu bağımlıları çetelerinin şiddetli saldırılarından aynı şekilde kaçtığını iddia etti.

Bu nedenle, Elon Musk'ın bu hamleyi X ile yapması şaşırtıcı değil. Duyuru, X kullanıcılarından farklı tepkilerle karşılandı ve çoğunluğu hareketi alkışladı. Yer değiştirme için zaman çizelgesi bilinmemekle birlikte, şirket ve personeli için tarihi bir değişime işaret edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler