Teknopark İstanbul’dan Önemli Ev Sahipliği!

Teknopark İstanbul’dan Önemli Ev Sahipliği!

İstanbul’da önemli bir etkinlik düzenlendi. Teknopark İstanbul’un ev sahipliğini yaptığı organizasyona birçok ülke katılım gösterdi. Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı’da önemli açıklamalarda bulundu.

Teknopark İstanbul, Asya Bilim Parkları Birliği Konferansı'na ev sahipliği yaptı. Konferansa; Güney Kore, İran, Tayland, Moğolistan, Tayvan, Vietnam ve Malezya'dan temsilciler katıldı.

Teknopark İstanbul Turgut Özal Etkinlik Merkezinde düzenlenen konferansa çok sayıda kişi katıldı. Öte yandan 26. Asya Bilim Parkları Birliği (ASPA) Konferansı'na Türkiye ev sahipliği yapmış oldu.

METİN YEREBAKAN'DAN İSTANBUL VURGUSU

Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Yerebakan, İstanbul ve Türkiye'nin önemli konumundan bahsederken, teknoloji ve bilimin uğrak noktasında olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Metin Yerebakan, tarihi “İpek Yolu”nun ile bölgenin birleştirici gücü olduğunu vurguladı. Yerebakan,

Tarihi İpek Yolu'nun bize kazandırdığı bu eşsiz üretim, günümüzün teknoloji parklarına yansıtılarak dünyamızı heyecan verici bir gelecek hazırlıyoruz. Bilinmeyeni keşfetme, ekonomik etkileşim, kültürel alışveriş ve bilgi aktarımı, teknoloji parkları arasında kurduğumuz 'İpek Yolu'nun da çözülmeleri oluşuyor. İpek Yolu, farklı dünyaları bir araya getiren bir ağdır ve biz de bu günün birer topluluğuyuz. Bu model, geçmişin mirasının geleceğinin teknolojisiyle kırılma yeteneğiyle birlikte teknolojik liderliği yöneten bizler için iş birliğimizi genişletecek, sinerjimizi artıracak ve 'İpek Yolu' yaklaşımı ile iyi bir dünya inşa etme yolculuğunda hepimize ilham kaynağı olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler