Teknoloji Şirketlerinde Kriz Büyüyor: Youtube’da 100 Kişinin İşine Son Verildi

Teknoloji Şirketlerinde Kriz Büyüyor: Youtube’da 100 Kişinin İşine Son Verildi

Google ekosistemine bağlı olan YouTube işten çıkarma furyasına katıldı. Google daha öncesinde işten çıkaracağı sınıfı söylemişti. 2024 yılında ABD merkezli teknoloji şirketinin ikinci hamlesi oldu. İşte detaylar…

17 Ocak Çarşamba günü Google, YouTube'daki işgücünü 100 çalışan azaltmaya hazırlandığını duyurdu. vSon zamanlarda binden fazla işin ortadan kaldırılmasının ardından bir dizi kademeli işten çıkarmaya işaret ediyor.

E-POSTA İLE İŞÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ

The New York Times (NYT) tarafından bildirilen haberde teknoloji devi Google, yeni bir işten çıkarma furyasına başladı. NYT, YouTube’un operasyonlarından ve içerik oluşturucu yönetim ekiplerinden çalışanların işten çıkarmalar hakkında bir e-posta yoluyla bilgilendirildiğini açıkladı. YouTube'daki toplam iş gücü 7.173 çalışan olarak biliniyor.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Yöneticiler, şirketlerin daha küçük olması gerektiğini vurguladılar. İşletmelerinin büyüklüğü göz önüne alındığında kuruluşlarının hala gerekenden daha büyük olduğunu söylediler. Şirketten şu açıklama yapıldı;

“Her yıl, reklam müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak üzere ekibimizi yapılandırmak için sıkı bir süreçten geçiyoruz. Müşterilerimizi hizmet ihtiyaçlarını karşılamak için doğru uzman ekiplerle ve satış kanallarıyla eşleştiriyoruz. Bunun bir parçası olarak, dünya çapında birkaç yüz rol ortadan kaldırılıyor ve etkilenen çalışanlar, ekipteki veya Google'ın başka yerlerindeki açık rollere başvurabilecek.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler