Teknoloji Devi, Klavyelere AI Kısayolu Eklentisini Getiriyor

Teknoloji Devi, Klavyelere AI Kısayolu Eklentisini Getiriyor

Microsoft, yaklaşık otuz yıldır cihaz için yapılan ilk değişiklikte, yeni bir soluk getiriyor. Teknoloji devinin Copilot hizmetini çekecek Windows klavyesine bir düğme eklediğini söyledi. İşte detaylar…

Perşembe günü açıklanan "Copilot anahtarı", AI'ya milyarlarca yatırım yapan şirketin teknolojiyi ürünlerine dahil etmek için gösterdiği son çabayı işaret ediyor.

Microsoft, AI düğmesinin bu ayın sonlarında Las Vegas'ta düzenlenecek olan CES teknoloji ticaret fuarında ve öncesinde bazı yeni Windows 11 bilgisayarlarda görüleceğini söyledi.

KLAVYELERE AI KISAYOL TUŞU

Analistler, AI PC'lerin piyasaya sürülmesinin, pandemi sonrası çöküşünden sonra kişisel bilgisayar pazarının toparlanmasına yardımcı olabileceğine inanıyor. Öte yandan araştırma firması Canalys'in AI-capable PC'lerin benimsenmesinin 2025'ten itibaren hızlanmasını beklediğini söylüyor.

Kısaca Ocak ayından itibaren, Microsoft'un Windows 11 işletim sistemini çalıştıran bazı yeni kişisel bilgisayarlar, yazılım devinin yapay zeka sohbet robotunu başlatan özel bir "Copilot kısayol tuşuna" sahip olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler