Suudi Arabistan, Kuruluş Günü’nde Metaverse Platformunu Başlattı

Suudi Arabistan, Kuruluş Günü’nde Metaverse Platformunu Başlattı

Suudi Arabistan Kültür Bakanlığı, ülkenin zengin kültürel mirasını sergilemek için öncü bir metaverse platformu başlattı. Bu yenilikçi girişim, Suudi Arabistan'ın kuruluş gününde açıklandı. Detaylar haberimizde…

22 Şubat'ta yayınlanan Kültürel Evren metaverse, Oracle'ın Hyperledger Fabric 2.5 blok zinciri teknolojisi üzerine inşa edildi. droppGroup’un Generative Media Intelligence AI sistemi droppPhygital tarafından geliştirilen bir dijital alemdir. Bu sanal dünya, navigasyonu kolaylaştırmak için birinci şahıs nişancı formatını benimser.

Kullanıcıların 1727'ye kadar uzanan Suudi Arabistan'ın kapsamlı tarihini ortaya çıkaran titizlikle hazırlanmış bir yolu keşfetmelerine olanak tanır. Kullanıcılar bu yoldan geçerken, yaklaşıldığında Arapça'da ayrıntılı sesli anlatımları tetikleyen tarihsel olayların sanal temsilleriyle karşılaşırlar. Ancak İngilizce bir versiyon henüz mevcut değildir.

SUUDİ ARABİSTAN’DAN METAVERSE ADIMI

Metaverse ile sürükleyici deneyim, müzik, sanat, tarih, yemek ve el sanatları gibi Suudi mirasıyla ilgili çeşitli sektörleri kapsayan, sadece tarihi keşiflerin ötesine uzanıyor. Ek olarak, kullanıcı deneyimini daha da zenginleştiren mini-video oyunları içeriyor.

Platforma, web siteleri, mobil cihazlar, sanal gerçeklik kulaklıkları ve diğer dijital cihazlar dahil olmak üzere birden fazla ortam aracılığıyla erişilebiliyor. Kültür Bakanlığı'nın çeşitli küresel bir kitlenin Suudi kültürüyle etkileşim kurmasını sağlama taahhüdüyle uyumlu çalışıyor.

DİJİTAL ÇAĞDA BİR KÜLTÜREL DEVRİM

Suudi Kültür Bakanlığı, Kültürel Evren metaverse'in lansmanını kültürel koruma ve tanıtımda "dönüştürücü bir an" olarak algılıyor. Küresel kitlelerin kültürel mirasa erişme ve anlama şeklinde devrim yaratmak için blok zinciri ve yapay zeka gibi gelişmiş teknolojilerden yararlanmaya yönelik bir değişimi temsil ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler