Steam, TL Desteğini Sonlandırdı: Satışlar, Dolar İle Yapılacak

Steam, TL Desteğini Sonlandırdı: Satışlar, Dolar İle Yapılacak

Dünyanın en büyük oyun indirme platformu Steam, Türkiye’deki TL desteğini sonlandırdı. Daha öncesinde açıklama yapan Steam, bugün resmen yürürlüğe koydu.

Steam, geçtiğimiz ay içinde bazı ülkeler için yerel para kullanımını kaldıracağını bildirmişti. Bu ülkelerin içinde Türkiye’de vardı. Ekim ayında duyurusunu yapan oyun platformu, Türk Lirası ile işlem yapmayı durdurdu.

21 Kasım Salı günü, Steam daha önce yaptığı duyuruyu hayata geçirdi. Dolar kurundaki oynaklıktan dolayı şirket, TL cinsinde satışları rafa kaldırdı. Kullanıcılar, 21 Kasım itibarıyla dolara endeksli alım yapabilecek.

MENA BÖLGESİNDE FİYAT DÜZENLEMESİ

Middle East North Africa olarak bilinen MENA, Steam’in bölgesel ülkeleridir. Bu bölgelerde geçerli olan ödeme sistemi ve fiyatlandırma olarak bilinir. Türkiye’de MENA bölgesine dahildir.

Steam Türkiye, bugün itibarıyla MENA-USD’ye geçiş yapan ülkeler arasına girdi. Steam mağazası üzerinden oyun satın almak isteyen kullanıcılar dolar cinsinden ödeme yapacak.

OYUNLARDAKİ FİYAT DEĞİŞİMİ BÜYÜDÜ

Steam Türkiye’nin dolar güncellemesi sonrasında oyun fiyatlarında ciddi artış yaşandı. En çok tercih edilen oyunlardan biri olan EA FC24, 1.200 lirayken yeni fiyatı 69.99 dolar. Bu da TL karşılığının 2.015 olduğu anlamına geliyor.

Bir diğer oyun Stalker 2, dolar uygulamasından önce 345 liraya satılıyordu. Şimdi ise 59.99 dolar oldu. Türk lira karşılığı 1.727 liraya yükseldi. Oyunlara TL bazlı 2-3 kat zam gelmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler