Spotify, Çalışanların Yüzde 17’sini Çıkarıyor: İşte Tam Sayı…

Spotify, Çalışanların Yüzde 17’sini Çıkarıyor: İşte Tam Sayı…

2023 yılında şirketlerin ekonomi durumlarından dolayı işten çıkarma haberleri sıkça duyuluyor. Büyük şirketlerin özellikle de yaptığı işçi çıkarma işlemleri göze çarpıyor. Buna son olarak Spotify eklendi.

Müzik yayın hizmeti Spotify'ın CEO'su Daniel Ek, şirketin işgücünün %17'sini işten çıkardığını duyurdu. Çalışanlara not olarak Ek, Spotify'ın 2020 ve 2021'de çok fazla yatırım yaptığını ve yeni bir ekonomik gerçeklik için maliyetlerini "doğru boyutlandırmak" gerektiğini söyledi.

Şirket, Pazartesi günü resmi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, müzik akışı işi için "önemli bir adım değişikliği" ilan edildi.

1.500 ÇALIŞANIN İŞİNE SON VERİLİYOR

Spotify'ın bir yıldan kısa bir süre içinde üçüncü kez işten çıkarma hedefinde ilerliyor. Maliyetlerini azaltmak adına yaklaşık 1.500 çalışanını işten çıkaracağını söyledi.

Şirketin gelecek yıl ve 2025'te daha küçük kesintiler yapmayı tartıştığını söyledi ve ekledi;

Yine de, finansal hedef durumumuz ile mevcut operasyonel maliyetlerimiz arasındaki uçurum göz önüne alındığında, maliyetlerimizi doğru boyutlandırmak için önemli bir eylemin hedeflerimize ulaşmak için en iyi seçenek olduğuna karar verdik.

Büyük teknoloji şirketleri, çevrimiçi alışveriş ve video konferans gibi hizmetler için kişilerden ve işletmelerden gelen talep artışını karşılamak için Covid-19 salgını sırasında işe alım çılgınlığına imza atmıştı. Ancak o zamandan beri, enflasyon ve artan faiz oranları tüketici harcamalarına ağırlık verdi. Şimdi de borç ve öz sermaye fonu arzını sıktı ve daha pahalı hale getirdi, bu da birçoğunun derin işten çıkarmalar duyurmasına yol açtı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler