Sosyal Medyanın Geleceğini Teşvik Eden 4 SocialFi Yeniliği

Sosyal Medyanın Geleceğini Teşvik Eden 4 SocialFi Yeniliği

SocialFi, Sosyal Finans'ın öncüsü olmayı amaçlıyor. Web3'ün Web2'nin sosyal medya platformlarına, pahalı aracıları kaldırarak doğrudan daha kazançlı para kazanma olanakları sunmayı hedefliyor.

Yeni teknoloji ve dijital alanda alışkanlıklar gitgide değişiyor. Kullanıcılara ve içerik oluşturuculara sahiplik geri yükleyerek Web2'nin sosyal medya platformlarına verdiği yeni sistemler gelişiyor.

DeFi ve sosyal medyanın doğal evrimi, gizlilik, güvenlik, sansür ve veri sahipliği gibi merkeziyetçiliğin ayırt edici değerlerini savunuyor. Yaratıcıların ürettikleri değerden payını koruduğu daha adil bir para kazanma biçimini teşvik ediyor.

socialfi-nedir.png

SOCİALFİ VE YENİ ÖZELLİKLER

SocialFi yenilikleri, kullanıcıların birbirleriyle etkileşime girmesi, içerik paylaşması ve ödüller kazanması için merkezi olmayan, kendi kendini yöneten ve topluluk odaklı bir ortam sunarak geleneksel sosyal ağ paradigmalarından bir sapmaya işaret ediyor.

SocialFi yenilikleri, kullanıcıları katkıları için ödüllendiren ve kazançlarından daha fazlasını koruyor. Aynı zamanda içeriklerinden para kazanmalarına olanak tanıyan merkezi olmayan işbirliği alanlarının açıyor. Bu da işletmeler ve girişimciler için yeni fırsatlar sunuyor. İşte öne çıkan 4 özellik;

  1. Sahte İçerik ve Dolandırıcılıkla Mücadele
  2. Merkezi Olmayan Sosyal Grafikler ve Birlikte Çalışabilirlik
  3. Gücü ve Kârı Yeniden Dengelemek
  4. İzle-Kazan ve Takipçi Katılımı

ea236b695acdda33bfb181b9490f939cec1b01b4-1792x1024.webp

SOCİALFİ'NİN NASIL ÇALIŞIR?

Büyük merkezi şirketler tarafından kontrol edilen geleneksel sosyal medya platformlarının aksine, SocialFi karar vermek için Merkezi Olmayan Özerk Kuruluşları (DAO'lar) kullanır. Kullanıcıların nasıl çalıştığı konusunda sözlerini korurken platformu tek bir varlığın kontrol etmemesini sağlar.

DAO'ların yardımıyla, geliştiricilerin ve platform ekibinin güven ve şeffaflığı teşvik eden kodda tek taraflı değişiklikler yapmaları engelleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler