Son Dakika: Alper Gezeravcı 18 Gün Sonra Dünyaya Döndü!

Son Dakika: Alper Gezeravcı 18 Gün Sonra Dünyaya Döndü!

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı dünya'ya döndü. Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronot nereye iniş yaptı? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, bugün (9 Şubat Cuma) başarılı bir dönüşle Dünya'ya geri döndü. Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (UUİ) 18 günlük misyonunu tamamlayan Gezeravcı, bu süreçte 13 farklı deneye imza attı. İşte detaylar...

İLK TÜRK ASTRONOT GEZERAVCI DÜNYAYA DÖNDÜ MÜ?

Dönüş yolculuğu, hava şartları nedeniyle ertelenmiş ve 7 Şubat'ta başlamıştı. Dragon kapsülü, başarılı bir inişle Dünya'ya ulaştı. Detaylar ve iniş noktasıyla ilgili bilgiler, astronotun başarılı dönüşüyle birlikte merak konusu oldu. 

Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) 18 günlük misyonunu tamamlayan Astronot Alper Gezeravcı, Dünya'ya başarılı bir dönüş gerçekleştirdi. Gezeravcı, uzayda geçirdiği süre zarfında 13 farklı deneye imza atmıştı.

Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu bugün tamamlandı ve iniş noktası başarıyla belirlendi. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü, uzay araştırmalarına büyük katkı sağladığı gibi ulusal ve uluslararası alanda da önemli bir olay olarak kayıtlara geçti.

ALPER GEZERAVCI NEREYE İNİŞ YAPTI?

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay misyonunu başarıyla tamamladı. 48 saat önce Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılan Gezeravcı, dünya'ya döndü. Gezeravcı'nın taşıdığı kapsül ise başarılı bir şekilde Atlantik Okyanusu'na indiği belirtildi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler