SAR Değerine Nereden Bakılır? En Fazla SAR Değerine Sahip Telefonlar…

SAR Değerine Nereden Bakılır? En Fazla SAR Değerine Sahip Telefonlar…

Bir şeyin sizin için iyi olup olmadığını anlamak için, onu tüm cihazlarda ölçmek için standart bir değer olması gerekir. SAR değerinin devreye girdiği yer burasıdır. Sar değerine nereden bakılır, hangi telefonlarda en yüksektir?

SAR değeri, telefonunuzun yaydığı radyo frekansını değerlendirmeye yardımcı olur. Telefon radyasyon seviyelerini kontrol ederken SAR Değerini kullanabilseniz de, yalnızca vücudunuza mümkün olan maksimum RF maruziyeti hakkında konuşurken ilgili olarak kabul edilir.

SAR DEĞERİNE NEREDEN BAKILIR?

Hemen hemen tüm cihazlar kullanım kılavuzlarıyla birlikte gelir. Telefonunuzun donanımı, işlevleri, aksesuarları vb. hakkında bilgi sahibi olmanın yanı sıra, bazen cihazınızın RF maruz kalma değeriyle ilgili bilgileri içerebilir.

ttelefon.jpg

SAR değerini kontrol etmek için için telefonunuzun Ayarlar menüsünü de kullanabilirsiniz. Telefon hakkında ve yasal bilgilerden ulaşmak mümkün.

Akıllı telefonunuzun kutusu varsa, şanslısınız. Samsung, Apple, ASUS vb. gibi bazı mobil şirketler, cihazınızın telefon radyasyon seviyeleri hakkında bilgileri kutunun kendisine yazdırır.

EN YÜKSEK SAR DEĞERİNE SAHİP TELEFONLAR

SAR değeri en fazla görülen telefon listesi zaman zaman değişiyor. Ancak bugüne kadar en yüksek değer; Motorola Edge (1.79 w/kg); OnePlus 6T (1.55 w/kg); Sony Xperia XA2 Plus (1.41 w/kg) Google Pixel 3 XL (1.39 w/kg); ve Google Pixel 4a (1.37 w/kg) Oppo Reno5G (1.37 w/kg) modellerinde görüldü.

Apple’a ait telefonlar ise SAR değeri bakımından ortadadır. İPhone SE, SAR veya 0.98 w/kg veriyor. iPhone 11 (0,95 w/kg); iPhone 12 (0,98 w/kg); iPhone 13 (0,99 w/kg); ve iPhone 14 (0,98 w/kg) az değerler verir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler