Resmi Gazete'de Yayımlandı: Alper Gezeravcı'ya Yeni Görev

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Alper Gezeravcı'ya Yeni Görev

Türkiye'nin ilk astronotu unvanını taşıyan Alper Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

Türkiye'nin ilk astronotu unvanını taşıyan Alper Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Gezeravcı, TUA'nın yönetiminde önemli bir rol üstlenecek.

GEZERAVCI'YA YENİ GÖREV

Ülkenin uzay çalışmalarındaki tecrübeleriyle bilinen Gezeravcı'nın atanması, Türkiye'nin uzay ajansındaki liderlik kadrosunu güçlendirecek. 

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü, 19 Ocak'ta ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarılı bir şekilde uzaya fırlatılmıştı.

Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği 21 günlük görev süresi boyunca 13 bilimsel deneye liderlik etti. 

YENİ GÖREVİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de yer alan atama kararına göre; Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alacak. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan atama, Gezeravcı'nın uzay alanındaki bilgi ve deneyimini TUA'nın yönetimine katmasını sağlayacak. Türk uzay ajansının stratejik kararlarını destekleyecek olan Gezeravcı, bu göreviyle Türkiye'nin uzay alanındaki ulusal ve uluslararası projelerine katkı sağlamaya devam edecek.

0x0-alper-gezeravciya-yeni-gorev-tua-yonetim-kurulu-uyesi-oldu-1707774860468.webp

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler