Redmi ve Xiaomi Aynı mı?

Redmi ve Xiaomi Aynı mı?

Redmi ve Xiaomi aynı şirket değildir. Redmi, 2013 yılında bütçe telefon hattı olarak başlatılan Xiaomi'nin bir alt markasıdır.

Redmi ve Xiaomi aynı şirket değildir. Redmi, 2013 yılında bütçe telefon hattı olarak başlatılan Xiaomi'nin bir alt markasıdır. Xiaomi, telefonlar, TV'ler, fitness bantları, hava temizleyicileri, kulaklıklar ve ses ürünleri dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesine sahipken, Redmi çoğunlukla akıllı telefonlar ve ilgili ürünler üretiyor.

Xiaomi Markası

Xiaomi, 2010 yılında seri girişimci ve eski Google yöneticisi Lei Jun tarafından kuruldu. O zamandan beri katlanarak büyüdü ve şu anda birçok ülkede bulunan ürünlerle dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biridir. Redmi, 2013 yılında Xiaomi'nin bir alt markası olarak kuruldu ve odak noktası uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli akıllı telefonlar yapmak. Yılda 100 milyondan fazla cihazla dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi haline geldi.

Lei Jun’a Aitler

Her iki marka da Xiaomi Grubu'nun kurucusu ve Çin'deki en başarılı girişimcilerden biri olan Lei Jun'a aittir. Xiaomi, Redmi cihazları için yazılım ve donanım üreterek tüm Xiaomi ürünlerine erişmelerini sağlar. Redmi akıllı telefonlar, Xiaomi akıllı telefonlarında kullanılan aynı MIUI kullanıcı arayüzü ile donatılmıştır, ancak bütçe dostu kameralar, daha büyük piller ve geliştirilmiş ses gibi farklı özellikler içerir.

Birbirinden Ayıran Özellikler Nelerdir?

Redmi ürünleri genellikle bütçe dostu olarak müşterileri hedeflerken, Xiaomi'nin telefonları genellikle daha premium bir kitleye hitap eden daha geniş bir fiyat aralığında geliyor. Redmi telefonlar genellikle paranın değerine odaklanırken, Xiaomi en son özellikleri rekabetçi bir fiyata sunmaya odaklanıyor.

Tasarım ve özellikler açısından Redmi, iyi donanım seçenekleri ve temiz özelleştirmelerle giriş seviyesi telefonlarıyla tanınır. Xiaomi bunu AI entegrasyonu, en üst düzey donanım ve tasarım öğeleri ile karşılar.

Yazılım Stratejileri Farklı

İki şirketin de yazılım için farklı stratejileri var. Xiaomi, Android'in özel bir sürümüne sahipken, Redmi cihazları minimum değişiklikle Android'in stok sürümlerini çalıştırıyor.

Sonuç olarak, Redmi ve Xiaomi, biraz farklı hedef kitlelere hitap eden ayrı varlıklardır.  Her iki şirket de ürün yelpazesi sunarken, Redmi daha çok bütçe telefonları sağlamaya odaklanırken, Xiaomi üst düzey amiral gemisi modelleri sunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler