Realme Xiaomi Aynı Mı?

Realme Xiaomi Aynı Mı?

Realme ve Xiaomi aynı firma değildir. Her ikisi de cep telefonu endüstrisinde faaliyet gösteren, ancak ilişkili olmayan iki bağımsız şirkettir.

Realme ve Xiaomi aynı firma değildir. Her ikisi de cep telefonu endüstrisinde faaliyet gösteren, ancak ilişkili olmayan iki bağımsız şirkettir.

Realme, Oppo Electronics'e aittir ve işletilmektedir, Xiaomi ise özel bir Çinli firmadır. İki şirket akıllı telefon üreticileriyle birçok benzerlik paylaşırken, her ikisinin de farklı noktaları vardır. Realme, bütçe dostu cihazlar üretmesiyle bilinir, ancak Xiaomi daha premium bir ürün yelpazesi sunar. Buna ek olarak, Realme'nin Xiaomi'den birkaç ülkede daha fazla varlığı vardır.

Farklı Özellikleri

Realme bütçe pazarına odaklanırken, Xiaomi TV'ler, akıllı ev cihazları ve diğer ilgili ürünler gibi elektronik ürünlere odaklanıyor. Ayrıca, kamera teknolojileri kalite ve özelliklerde farklılık gösterir, Realme daha uygun fiyatlı ve Xiaomi daha pahalı olmakla birlikte gelişmiş görüntü ve video kalitesi sunar. Yani her iki şirket de aynı sektöre girmiş olsa da, aynı değiller. Her ikisi de kendi güçlü yönleri, zayıf yönleri ve stratejileri olan bireysel olarak sahip olunan şirketlerdir.

Farklı Kesimlere Hitap Ediyorlar

Realme 2018 yılında kuruldu ve şu anda akıllı telefonların yanı sıra güç bankaları, kulaklıklar ve akıllı saatler gibi ilgili aksesuarları başta Hindistan ve Güneydoğu Asya'da üretiyor ve dağıtıyor. Öte yandan Xiaomi, Mi TV, Mi Su Arıtma Cihazı ve robotlar dahil olmak üzere daha geniş bir ürün yelpazesi üretiyor.

Xiaomi'nin aksine, Realme geniş bir ürün ve teknoloji portföyüne sahip değil, ancak pazara girmesinden bu yana, özellikle daha ucuz, ancak güvenilir bir seçenek olarak görüldüğü gelişmekte olan pazarlarda hızlı bir şekilde popülerlik kazanabildi ve güçlü bir müşteri tabanı oluşturabildi. Özetle, Realme ve Xiaomi, nasıl çalıştıkları ve sundukları ürünler açısından farklılık gösteren iki farklı şirkettir.

Xiaomi daha geniş bir ürün ve teknoloji yelpazesine sahip olsa da, Realme yalnızca akıllı telefonlara, aksesuarlara ve hizmetlere odaklanıyor. Aynı ülkeden olmasına rağmen, bu iki şirket önemli ölçüde farklı kurumsal kimliklere sahiptir ve farklı kitle türlerini hedeflemektedir. Realme, bütçe bilincine sahip tüketicilere para cihazları için büyük bir değer sunarken, Xiaomi sofistike müşteriler için daha premium cihazlar sunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler