Oyun Severleri Üzecek Haber: Steam’den Yeni Türkiye Kararı

Oyun Severleri Üzecek Haber: Steam’den Yeni Türkiye Kararı

Türkiye’deki enflasyon ve döviz yabancı şirketlerin elini kolunu bağlıyor. Dövizdeki artış nedeniyle firmalar yeni adımlar atmak zorunda kalıyor. Bu seferki adım ise, oyun severleri üzecek cinsten…

Dünyanın en büyük oyun mağazalarından birine sahip olan Steam, türkiye ve Arjantin için yeni bir karar aldı. Yapılan açıklamaya göre firma artık oyun satışlarını ya da kiralamaları dolar üzerinden yapacak.

Enflasyon, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeyi etkiledi. Bazı ülkelerdeki enflasyon artışı ile beraber döviz kurları da patladı. Buna Türkiye’nin yanı sıra Arjantin’i de dahil edebiliriz. Kurun sürekli oynaklık göstermesi nedeniyle fiyatlar neredeyse her gün güncelleniyor.

STEAM’DEN TÜRKİYE VE ARJANTİN KARARI

Firmalar, artan döviz kuruna karşılık, ülkenin yerel para birimine göre hareket ediyor. Fakat Steam artık bunu değiştirecek. Kurun değişkenlik göstermesi Türk lirası cinsinden kayıplara yol açıyordu.

Oyun platformu da bu konuyu dikkate alarak artık Türkiye ve Arjantin’de dolar cinsinden ödeme sistemine geçeceğini duyurdu. Dolar kuruna geçiş ile beraber oyunlarda daha da artış olacağı söyleniyor.

STEAM’DEN RESMİ AÇIKLAMA

Dünyaca ünlü oyun platformu kararı resmi mercilerle beraber duyurdu. Steam’in dolar uygulamasının 20 Kasım’dan itibaren başlayacağı düşünülüyor. Firma resmi olarak şu açıklamayı yaptı;

Arjantin ve Türkiye’deki Steam mağazası USD kullanmaya başlayacak. Bu değişikliğe, toplam 25 ülke ve bölgede Latin Amerika ve Orta Doğu/Kuzey Afrika için bölgesel yeni fiyatlar eşlik edecek. 20 Kasım’dan itibaren Steam, Arjantin ve Türkiye’deki satışlarda kullanılan para birimini USD olarak değiştirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler